sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament finalitza la senyalització de les nou rutes cicloturístiques existents a la ciutat

L’Ajuntament de Castelló ja ha finalitzat els treballs de senyalització de les nou rutes cicloturístiques urbanes i periurbanes que estaven dissenyades des de fa algun temps per part del club de ciclistes ‘Caragols de Muntanya’. Els treballs de senyalització s’han dut a terme gràcies a un conveni de col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), que ha subvencionat la iniciativa amb 50.000 €, amb l’objectiu de posar en valor els recursos turístics del municipi a turistes i visitants, però també per als propis ciutadans de Castelló.

El conveni, que va ser signat el passat mes de novembre, pretenia completar els més de 140 quilòmetres de recorregut que, encara que ja estaven sent usats per practicants del ciclisme, mancaven de senyalització que permetera als usuaris ser guiats i advertits de possibles perills. Amb la senyalització de les mateixes s’ha pretès la minimització de risc per als usuaris i aconseguir una major fluïdesa del trànsit.

La senyalització vertical indica tant l’el sentit de cada ruta, fins i tot si la ruta és apta per a circular en tots dos sentits, com a situacions de perill tals com a passos d’aigua, descensos perillosos, elevacions de dificultat tècnica o interseccions amb carreteres transitades.

‘Bicicletades’ organitzades pel Patronat d’Esports

Des del Patronat d’Esports, amb el regidor d’Esports al capdavant, ja han anunciat la pròxima realització de diverses ‘bicicletades’ per a donar a conèixer amb tot detall aquestes 9 rutes “i recórrer llocs que per a molts resultaran sorprenentment desconeguts”, ha comentat el regidor Porcar.

Les ‘bicicletades’ es realitzaran des del mes de febrer i fins a juny, amb una freqüència de dues cada mes. A més, des del Patronat s’han programat una sèrie d’activitats paral·leles: “la idea és dotar de contingut aquestes eixides amb explicacions culturals, paisatgístiques, botàniques i, en general, de coneixement del territori”, ha anunciat Porcar.

Les rutes tenen un gran atractiu turístic i podran ser gaudides per un gran ventall de públic, ja que quasi totes són rutes curtes i senzilles, amb escàs desnivell (màxim de 50 metres), i amb una longitud que va dels 6 fins als 20 quilòmetres. En el cas de les rutes més difícils tenen una distància de 18 a 25 quilòmetres amb un desnivell màxim de 550 metres. Concretament, les rutes que senyalitzades han sigut: Sant Roc de Canet-Basílica de Lledó, Parc Meridià-Marjaleria, Senillar-Molí la Font, Ermites del Caminàs Sud, Riu Sec-L’Horta, Fadrell-Salt de la Núvia; Camí del Canal-L’Enramada, Font de la Salut-Magdalena i Dipòsit Verd-El Collet. Les sis primeres tenen un grau de dificultat fàcil, mentre que Camí del Canal-L’Enramada és de dificultat mitjana; Font de la Salut-Magdalena és difícil i Dipòsit Verd-El Collet és molt difícil. Totes elles parteixen des del mateix punt: el Parc dels Jocs Tradicionals.

Últimas noticias

Contenido relacionado