L’Ajuntament insta a no abaixar la guàrdia amb el reciclatge de vidre durant l’estiu

L’Ajuntament de València, a través de l’Àrea d’Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica i en col·laboració amb Ecovidrio, està impulsant este estiu la campanya ‘Les banderes verdes del reciclatge de vidre’, una iniciativa amb què es pretén reduir el màxim possible l’arribada de vidre als abocadors

144

«No hem d’abaixar la guàrdia durant l’estiu i hem d’intentar que es recicle tot el vidre que es consumeix en la nostra ciutat», ha defensat. «Si consumeixes una botella l’has de reciclar, pel medi ambient, per la nostra salut i la del nostre planeta i per fomentar l’economia circular basada precisament en l’arreplegada i el reciclatge dels residus que generem», ha explicat.

Campillo ha recordat que els residus que no es reciclen acaben en abocadors que «ocupen espai, ens costen molts diners, contaminen pels gasos d’efecte hivernacle i no són adequats», motiu pel qual insta a la ciutadania a col·laborar al màxim amb iniciatives com la de les banderes verdes.

L’hostaleria i la restauració ubicada al passeig Marítim de València aspiren a eixes banderes amb què es reconeix als municipis referents en el reciclatge d’envasos de vidre en funció de les tones reciclades, del percentatge de participació dels establiments i de la implicació dels ajuntaments. Sols en territori valencià hi ha 45 dels 136 municipis que participen en aquesta iniciativa; a València participen almenys 124 establiments (un 6% més que en 2018 i vora un 94% més que en 2017). Respecte al vidre reciclat, l’any passat s’arribà a les 3.247 tones.

La iniciativa de les Banderes Verdes s’emmarca en els horitzons 2020-2035 de la Unió Europea, l’Agenda 2030 d’objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU i els projectes de lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral i els oceans i es desenvolupa en el marc del conveni entre l’Ajuntament, la Generalitat i Ecovidrio, sense cap cost per al consistori pel que fa al conjunt dels servicis de recollida selectiva. Gràcies a aquest conveni en el primer semestre d’enguany s’han arreplegat més de 6.400 tones de vidre, més de 500 de les quals s’han arreplegat amb els servicis porta a porta als comerços de la ciutat.