viernes, 31 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament inverteix 300.000 euros per realitzar reparacions en tots els col·legis de Castelló

L’Ajuntament de Castelló, gràcies al treball conjunt de la Regidoria d’Educació, dirigida per Enric Porcar, i de la Regidoria d’Ordenació del Territori, amb Rafa Simó al capdavant, ha escomés des del passat mes de juny fins avui un total de 582 actuacions per a reparar i condicionar les instal·lacions de tots els col·legis de la ciutat.

El Pla Integral de Reformes es va iniciar el passat mes de juny després de les “grans deficiències i l’evident abandó dels col·legis que trobàrem en accedir al Govern. Castelló té 40 escoles públiques i moltes d’elles són ja edificis antics, en els quals detectem des del primer dia una preocupant falta de manteniment”, ha manifestat el regidor d’Educació. Per aquesta raó, “hem realitzat prop de 600 actuacions en tots els col·legis de la ciutat per a reparar i condicionar les seues instal·lacions. Per a açò, l’Ajuntament ha arribat a invertir uns 300.000 euros”.

Les actuacions més habituals es poden dividir en cinc tipologies: pintura de façanes i parets; lampisteria, amb reparacions en aixetes, cisternes, fonts, calderes i radiadors; serralleria, amb reparacions de persianes, portes, closos, panys o cristalls; les d’electricitat, fonamentalment amb substitució de lluminàries, reparació de preses de corrent i reparació i adequació dels quadres elèctrics segons la normativa actual; i actuacions d’obra de paleta, amb reparació de taulells i rajoles trencades, paviments discontinus, goteres, o escantells.

La totalitat de col·legis de la ciutat de Castelló s’han pogut beneficiar d’aquest Pla Integral de Reformes, realitzant una mitjana de 14 actuacions per col·legi i una inversió de 7.500 € en cadascun d’ells. El col·legi en el qual més actuacions s’han realitzat ha sigut el Censal, amb un total de 33; mentre que el Vicent Marzà i el Gaetà Huguet han sigut els col·legis en els quals més diners s’han invertit.

Des de la Regidoria d’Educació s’ha realitzat un gran esforç engegant aquest Pla Integral de Reformes perquè “els xiquets i xiquetes de Castelló puguen tenir les instal·lacions dels seus col·legis en les millors condicions possibles”, ha apuntat Porcar.

A més, cal recordar que el Pla Integral de Reformes seguirà actiu durant tot l’any, de manera que s’aniran escometent xicotetes actuacions de reparació i condicionament en els col·legis de Castelló a mesura que els mateixos ho vagen necessitant i comunicant a la Regidoria d’Educació.

Últimas noticias

Contenido relacionado