09:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament llança unes recomanacions davant el risc de pluges i vent intensos durant les falles

En este sentit, Ribó ha destacat que, en cas que la Generalitat decrete l’alerta taronja per temporal, a la qual se sumaria l’Ajuntament, “es fa necessària la coordinació de tots els servicis municipals, així com de les administracions i els diferents cossos de seguretat, bombers i Protecció Civil, però també la col·laboració ciutadana per a minimitzar qualsevol incident”.

Així, des de l’Ajuntament de València es fan un seguit de recomanacions generals i, en concret, a les comissions falleres. En primer lloc, es recomana no avançar la tradicional Plantà de monuments fallers i reservar-la en la mesura dels possibles a la nit del 15 de març. En segon lloc, caldrà fixar un perímetre de seguretat suficient al voltant de les falles per tal d’evitar que l’estructura puga causar cap dany material o personal en cas de caiguda. A més, si les comissions falleres hagueren de cancel·lar qualsevol activitat en la via pública, es recorda la conveniència de fer-ho amb suficient antelació. També es recomana que les comissions demanen si cal una revisió de la fixació de les seues carpes a les empreses contractades en el muntatge, així com la prevenció en el desmuntatge de ‘haimes’. Finalment, es recorda parar especial atenció a la seguretat de les parades ambulants que estos dies hi ha disseminades per la ciutat així com, en general, a tots aquells elements de les terrasses de bars susceptibles de patir els efectes del vent.

L’Ajuntament té previst ampliar el perímetre de seguretat de la falla municipal fins a un màxim de 60 metres si fóra necessari; s’anunciaria, si n’hi haguera, algun canvi en les línies de l’EMT al seu pas per la plaça de l’Ajuntament. A més, es pararà una especial atenció a les estructures volades, com ara les il·luminacions.

En cas que fóra necessari, l’Ajuntament habilitarà un Lloc de Comandament Preventiu en la Sala del Centre Integral de Seguretat i Emergències (CISE) de la Policia Local. L’alcalde, Joan Ribó, ha demanat “prestar especial atenció als missatges que l’Ajuntament vaja llançant a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials institucionals” i ha recordat “els telèfons 092 i també el 112 com les vies per a canalitzar qualsevol avís d’incident que es vulga fer per part de la ciutadania”.

Últimas noticias

Contenido relacionado