09:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Paterna recaptarà a través de la AEAT els seus tributs

L’Ajuntament de Paterna recaptarà a través de l’Agència Tributària tots els tributs locals. Així ho ha anunciat avui la regidora d’Hisenda, Eva Pérez, qui ha explicat que, en les setmanes vinents, el consistori s’adherirà al conveni de col·laboració entre l’Agència Estatal d’Administració Tributària i la federació (AEAT) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a la recaptació en via executiva dels ingressos de dret públic de les corporacions locals.

Pérez ha explicat que “amb aquesta adhesió, Ajuntament persegueix disposar, a través de la AEAT, d’un sistema de gestió recaptatòria executiva estable i eficaç en el municipi que a més permetrà garantir el principi de suficiència financera del consistori”.

La regidora ha assenyalat a més que el citat conveni també incrementarà considerablement les possibilitats de recaptació del deute, ja que es passa d’un àmbit d’actuació territorial a un nacional, fent ús dels mitjans d’informació i procediments tècnics utilitzats per a la recaptació executiva dels drets de l’Estat i els seus organismes autònoms.

Referent a això, Eva Pérez ha recordat que quan l’actual Executiu va accedir a l’Alcaldia en 2015 “ens adherim a un altre conveni amb la AEAT i la FEMP per recaptar amb les devolucions de les declaracions de la renda” i ha destacat que “gràcies al gran control i efectivitat de la gestió de la recaptació que ha realitzat aquest equip de govern, l’Ajuntament de Paterna ha augmentat la recaptació en 6 milions d’euros en l’últim any, passant dels 34 milions d’euros recaptats en 2015 als 40 milions recaptats en 2016”.

Finalment, i sota la premissa d’uns impostos més justs, Pérez ha afirmat que “la idea és que tots els veïns que han de pagar paguen per garantir el principi d’equitat en el pagament de tributs municipals”. En aquest sentit, la regidora ha recordat que per facilitar el pagament dels tributs als veïns i veïnes, l’ajuntament disposa del Compte Tributari que permet el pagament d’impostos en 12 mesos sense interessos.

Últimas noticias

Contenido relacionado