06:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament i la Policia Local de Paterna llancen una campanya per prevenir accidents per l’ús de pirotècnia durant les Falles

Coincidint amb l’arribada de les Falles, les Regidories de Seguretat i Tradicions, Cultura i Foc juntament amb la Policia Local de Paterna, han llançat una campanya educativa amb el lema “Gaudim de la festa amb seguretat” per transmetre a la ciutadania paternera, i especialment als més petits, una dotzena de consells sobre com utilitzar, de manera segura i responsable, artificis pirotècnics i prevenir possibles riscos.

En aquest sentit, la regidora de Seguretat, Nuria Campos ha afirmat que “durant les Falles es produeix un increment molt important de l’ús de material pirotècnic i des del govern actual considerem que és fonamental fomentar una consciència preventiva, sobretot entre els menors per evitar perills i accidents”.

Amb aquest objectiu, “s’han editat 2.000 fullets i cartelleria que es col·locarà pels diferents barris del municipi així com material amb normes i consells, que s’oferiran a educadors i professors perquè els menors adquiresquen hàbits correctes en aquest tipus d’activitats”, ha assenyalat la regidora Campos.

La informació recollida en els tríptics explica les diferents categories d’artificis que existeixen, les seues característiques i nivell de perillositat, així com les edats d’ús permeses per a cadascun.

També s’inclouen consells per a un ús responsable del material pirotècnic com no guardar-ho mai en la butxaca ni emmagatzemar-ho a casa, així com no manipular els petards o extreure el seu contingut. A més, en encendre’ls, es recomana sempre no subjectar-los amb les mans quan es prenen i mantenir-los allunyats de la cara a més de procurar llançar-los en espais oberts i autoritzats evitant aglomeracions o zones amb el risc d’incendis.

Així mateix, la Policia adverteix que no es poden llançar petards contra persones o animals ni utilitzar-los per fer explotar pots, llaunes o ampolles.

Finalment, recorden que en cas de cremades, s’ha de rentar amb aigua freda la superfície afectada i si s’observa que la ferida revesteix de gravetat acudir al centre sanitari més proper o sol·licitar ajuda als serveis d’emergències cridant al 112.

Últimas noticias

Contenido relacionado