L’Ajuntament posa a punt les palmeres de l’Aviguda Regne de València

La finalització dels treballs està prevista a finals del mes d'agost.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha explicat que des del dia 31 de juliol l’Ajuntament duu a terme «una gran operació» de poda a l’avinguda Regne de València, i està prevista la seua conclusió a finals del mes d’agost. A l’avinguda Regne de València hi ha un total de 203 Phoenix dactylifera, de les quals 138 són palmeres femelles i 65 palmeres mascles. Es tracta d’exemplars de gran altura en tots els casos, pel que els treballs de poda «són costosos i s’han de fer amb cura».

«Amb esta operació de poda treballem per evitar el risc de fractura. Els tècnics de la regidoria inspeccionen de forma exhaustiva, amb plataforma elevadora, l’estípit de la palmera, a fi de detectar estrangulacions, fissures, arrels aèries en estípit, buits, inclinació d’estípit i altres defectes estructurals. A la copa s’observa la possible presència de plagues i malalties, especialment de Rhynchophorus ferrugineus», ha explicat Campillo

A més, també es recull el dàtil de les palmeres femelles, que en el cas de les palmeres de Regne de València –al ser de gran copa- arriba als 350 o 400 kg i es convertix en altra circumstància que contribuix de manera especial a augmentar el risc de fractura per la sobrecàrrega qu representa per a les palmeres esta fructificació.

Campillo ha dit que es tracta de «palmeres singulars de la història i evolució de València. La cura de les nostres zones verdes són prioritat perquè els nostres entorns lluisquen amb tota la seua bellesa. Amb estos treballs de poda s’aconseguixen múltiples beneficis, ja que evitem brutícia als nostres carrers, accidents i caigudes a causa dels fruits que arriben a terra i millorem l’estat de salut de les palmeres».

Per a la poda d’alguns exemplars en el sentit de circulació del riu a la Gran Via Marqués del Túria, cal tallar el trànsit i desviar les línies d’EMT. A fi de que esta incidència siga la menor possible, esta actuació ha estat programada per al dia 16 d’agost, amb l’autorització de la sala de control de trànsit del Servici de Mobilitat Sostenible.

ValenciàEspañol