L’Ajuntament de Vila-real prepara accions per a fomentar el Valencià

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real prepara noves accions i campanyes dirigides a fomentar el coneixement i l’ús del valencià entre els escolars al llarg de l’actual curs lectiu 2017-2018.
Per aquest motiu, el regidor de l’àrea, Santi Cortells, s’ha reunit amb els responsables dels diferents centres educatius de la ciutat per a exposar la programació prevista per al curs escolar 2017-2018 i prendre nota de les opinions, suggeriments i peticions dels docents amb la finalitat de seguir millorant la programació que elabora la Regidoria.
Entre les iniciatives que impulsa el departament que dirigeix Cortells, destaca el programa radiofònic escolar ‘Ràdio-activitat’, que començarà a funcionar novament a inicis de l’any que ve. A més, es tornarà a editar la guia educativa municipal ‘Recull 2018’ amb tota la informació necessària per als pares i mares de xiquets en edat escolar i es tornen a programar activitats de cinema i teatre en valencià. “El mes de març comptarem amb un cicle de cinema en valencià que enguany estarà dirigit al primer cicle de primària, amb la pel·lícula ‘Vaiana’”, indica l’edil. Així mateix, explica que “el 21 de març hi haurà una obra de teatre en valencià per a secundària, la informació de la qual s’oferirà pròximament”.
D’altra banda, un any més es convoca el lliurament dels Premis Sambori, que tindrà lloc el divendres 13 d’abril de 2018 a les 18.00 i 19.00 hores, amb doble torn. “Tenint en compte l’èxit registrat en cada edició, ja l’any passat es va haver de programar la cita en dos torns per a facilitar l’assistència d’alumnes, pares i mares i enguany, a causa de la gran afluència, tornem a organitzar dues sessions, depenent del nivell”, apunta.
Entre les activitats proposades també destaquen dues exposicions per a alumnes de secundària. A finals de novembre acollirem l’exposició ‘Lingüistes pel carrer’ a l’Espai Jove i el març de 2018 ‘Les nostres orquídies’ perquè tant centres educatius com ciutadans en general puguen acostar-se a conéixer més sobre la nostra cultura.

CatalàEspañol