viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Xest obri les propostes als pressupostos participatius als menors de 18 anys

Després dels tallers per barris i amb associacions i entitats per a arreplegar les propostes col·lectives per als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Xest arriba el moment de les propostes individuals per a ‘Xest Decideix’.

Fins al pròxim 15 de juliol cada veí o veïna de Xest major de 16 anys pot presentar la seua proposta de millores i obres en carrers, places, edificis públics o locals d’associacions i entitats, amb un import màxim per cada intervenció proposada de 100.000 €. En total, els veïns de Xest decidiran la destinació de 200.000 € d’inversió del pressupost del 2018.

Per a participar en la fase actual cal emplenar un formulari que es pot trobar en el consistori, l’oficina de turisme i la web municipal, redactar de forma detallada la proposta, arreplegar 10 signatures de veïns que recolzen la proposta, i presentar-ho a l’ajuntament.

Amb aquest procés consultiu l’Ajuntament de Xest pretén implicar a la ciutadania en la decisió sobre l’entorn en el qual desenvolupen les seues vides, incrementar la qualitat democràtica de les institucions públiques i, per tant, millorar la gestió institucional.

Tres fases

El procés compta amb tres fases; la de recepció de les propostes en la qual es troba ara mateix, una altra de valoració i finalment la de votació.
En la fase de valoració els serveis tècnics de l’Ajuntament estudiaran la viabilitat tècnica i jurídica de les propostes. A més posaran preu a cadascuna d’elles. Serà entre el 15 de juliol i el 14 de setembre.
Finalment, en la fase de votació, del 15 de setembre al 30 de setembre les propostes viables amb el seu pressupost seran sotmeses a votació ciutadana.

Les propostes més votades fins a esgotar la partida de 200.000 € seran executades a partir del 2018.

Propostes dels tallers

Després de celebrar els tallers per barris ja s’han arreplegat fins a 28 propostes concretes d’actuació, que van des de la millora de l’accessibilitat en l’ajuntament o la piscina, passant per la millora de la megafonia, la creació de l’Aula Respira amb equipament d’atenció a majors dependents, ampliació de la arbreda del poliesportiu, la millora de l’accessibilitat de la Plaça Castillo, o la millora de voreres en carrers com Blasco Ibáñez, Buenavista o Quevedo entre unes altres.

L’alcalde de Xest, José Morell, ha assegurat que “el procés de participació marxa segons el previst, la col·laboració dels veïns ens ha permés arreplegar en els tallers proposats molt interessants que segur es complementen amb les individuals que ara comencen a arribar, i amb tot açò que siguen els xestans els que decidisquen en què s’inverteixen 200.000 € del pressupost municipal” i ha afegit que el viscut fins ara del procés “demostra que quan poses mecanismes de transparència i democràcia participativa a l’abast de la gent aconsegueixes la implicació i uns resultats reals”.

Últimas noticias

Contenido relacionado