L’alcalde d’Elx reivindica una figura en el consell administratiu del port de la província d’Alacant

Les línies de treball del primer edil il·licità, el president de la Cambra de Comerç d'Alacant i el president de l'Autoritat Portuària en la reunió d'avui divendres s'han centrat en el transport de mercaderies de les empreses i en l'impacte mediambiental que suposa el trasllat de gènere per carretera

L'alcaldessa ha presentat les quatre iniciatives relacionades amb el sector que l'ajuntament presentarà en Cevisama.

L’interés del port d’Alacant pel teixit empresarial i la gran capacitat exportadora d’Elx, li ha portat al seu president José Antonio Gisbert Garcia, a reunir-se amb l’alcalde del municipi il·licità, Carlos González i el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Juan Bautista Riera, per abordar la dinamització de les activitats de transport de mercaderies i els seus principals problemes quan es realitzen per carretera.

“Tant el Port com la Càmera són dues institucions enormement importants des del punt de vista socioeconòmic i que per a la segona ciutat de la província d’Alacant indubtablement és interessant tenir una relació fluida i intensa tant amb la Càmera com amb el Port”, ha assenyalat Carlos González.

Dues de les qüestions que s’han debatut en la reunió han estat: la possibilitat que tenen les empreses il·licitanes d’utilitzar les instal·lacions portuàries per a l’entrada i sortida de mercaderies; i la reivindicació dirigida al president de la Generalitat Valenciana perquè la ciutat d’Elx tinga un representant en el Consell d’Administració del Port. La raó perquè hi haja un membre il·licità en la propera renovació del consell portuari té molt a veure amb l’activitat empresarial de la ciutat. Esta reivindicació ja l’hi va fer saber l’alcalde d’Elx, en alguna reunió privada que ha mantingut amb Ximo Puig, no obstant això, González ha assenyalat que seguirà persistint en aquest objectiu.

Una altra de les qüestions en les quals l’alcalde no va comentar però si va destacar de la reunió el president de l’Autoritat Portuària, a més de traslladar-li totes les inquietuds que suposa per a la institució que presideix, l’altra preocupació que li ha exposat al primer edil ha estat, l’aspecte relacionat amb el medi ambient. “Podem ser capaços de millorar col·laborant, naturalment aquest no és un tema (en referència al medi ambient) que depén directament de l’alcaldia del municipi, sinó de les empreses que estan situades en el mateix, però és un primer pas davant un altre tipus de gestions”, ha indicat Gisbert.

El president de la Cambra de Comerç d’Alacant ha expressat la seua sensibilitat amb el port de la província alacantina, “encara que estiga ubicat a Alacant és un port nacional, d’interés general i llavors comprén tot el que és el hinterland, i la preocupació de la Càmera perquè el port funcione, per l’acostament dels municipis de la nostra província, i especialment, el municipi més important després de la capital que és Elx, estar al costat de l’alcalde per recolzar-li”, ha assenyalat Riera, que també s’ha mostrat preocupat per la contaminació del tràfic per carretera de molta mercaderia que entra i surt des d’Elx, per això, espera potenciar el port per evitar el trasllat per carretera i per tant, la pol·lució que això genera.

El volum de mercaderia que passa pel port provinent de la ciutat il·licitana és molt menor. Gisbert ha assenyalat que encara que el Port d’Alacant està a la capital no pertany a aquesta, destacant que Elx és un dels principals municipis de tota la província que més mou mercaderies tant d’entrada com de sortida, rondant una mitjana que estaria entre cinquanta i seixanta mil contenidors al mes. També ha explicat que la zona d’influència terrestre del port és per a tota la província, amb la qual mantindran pròximes reunions amb altres alcaldes d’altres municipis.

“La importància que tindria l’ús de les instal·lacions portuàries d’Alacant, fonamentalment, cal mesurar-les en termes mitjà ambientals i en termes d’estalvi en la petjada de carboni i crec que aquest és un factor essencial que caldria posar damunt de la taula i juntament amb altres elements, ha de ser considerat per les empreses il·licitanes a l’hora de prendre les seues decisions estratègiques, tan importants, com el port per on surten les seues mercaderies “, ha conclòs l’alcalde il·licità.

: Valencià