L’alcalde de Vila-real confia que el Consell cree ‘ajudes’ per a l’oci nocturn

José Benlloch confirma que les competències municipals no permeten a un ajuntament generar llicencies provisionals perquè els locals d'oci nocturn puguen traure terrasses al carrer, ja que entraria en conflicte amb altres sectors que tenen llicencies diferents amb exigències distintes.

Generar alguna mena d’ajudes per a la supervivència de l’oci nocturn sembla que podria ser molt més viable que plantejar-se el canvi de llicència d’activitat perquè pubs i discoteques pogueren ‘reconvertir-se’. Almenys això és el que es desprén dels contactes mantinguts entre l’alcalde de Vila-real i diferents responsables de Turisme, entre ells el Secretari Autonòmic, Francesc Colomer, referent a la possibilitat de trobar eixida per este sector.

José Benlloch, que fa un mes anunciava que el gabinet tècnic de l’ajuntament estava estudiant la possibilitat de poder deixar que els locals d’oci nocturn obriren terrasses, ha confirmat este divendres que “en les competències municipals, seria il·legal que s’autoritzara esta mesura”. Per això, ha explicat que en totes les reunions mantingudes tant en representants provincials com autonòmics, pareix que “s’intuïx que les solucions podrien vindre més per la via de les ajudes que no per la concessió de les llicències provisionals”.

De fet, cal recordar que els requisits per obrir un local dins del sector de l’oci nocturn res tenen a veure en les que se sol·liciten en altres serveis com ara el sector de la restauració i per tant una concessió de llicències per a readaptar-se a la nova normalitat o sumar-se a un sector diferent del que pertanyen els locals d’oci nocturn generaria un clam pel que fa a les competències deslleials i dures crítiques del sector afectat.

Amb tot, l’alcalde de Vila-real ha manifestat que confia que el secretari autonòmic, entre altres, “és conscient del que suposa el sector de l’oci nocturn” i li consta que s’estan estudiant quines mesures prendre per a “salvar un sector que és l’únic que no pot obrir” i que a parer seu “no pot desaparéixer” per tot el que implica dins de l’àrea del turisme.

Vila-real té concedides en estos moments 14 llicències per a locals d’oci nocturn, encara que únicament 11 estaven en actiu abans de l’inici de les restriccions al començament de la pandèmia, i òbviament des d’aleshores porten tots, pràcticament, set mesos sense activitat.CatalanSpanish