L’alcalde de Vila-real busca la unió política per a evitar el tancament de la residència de majors

Els familiars afirmen que no van en contra de la decisió de Conselleria però que no estan d'acord "ni en el moment ni en les formes en què 65 famílies han de buscar un nou centre residencial per una població tan vulnerable en plena pandèmia"

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat per este dijous una Junta de Portaveus extraordinària per a donar compte als diferents grups amb representació municipal de la situació en la residència Sant Llorenç i tractar d’unir forces en suport als familiars dels residents. Després de la reunió d’afectats celebrada ahir, a la qual va assistir el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, per delegació de l’alcalde, Benlloch reunirà telemàticament a tots els partits en el consistori per a traslladar-los les últimes informacions sobre este tema i les gestions que, des d’Alcaldia, s’estan duent a terme per a evitar el tancament per un any decretat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que es done solució a les famílies.

“L’Ajuntament està realment preocupat i al costat de les famílies perquè la residència no es tanque precisament en un moment tan delicat com el que estem vivint, en plena pandèmia, i amb els majors com a col·lectiu especialment vulnerable”, recorda Benlloch. “Els familiars i els usuaris han de saber que ens tenen del seu costat. Per això, és important que tots els grups municipals mostrem amb gestos i amb accions el nostre suport i la nostra voluntat unívoca de tractar de trobar solucions. El tancament per un any de la residència és un castic que recau directament sobre els majors i les seues famílies i això no té cap sentit”, agrega.

Des del moment en què es va tindre coneixement de la resolució de l’expedient sancionador de la Conselleria que decreta el tancament de la residència, Benlloch ha mostrat la solidaritat del consistori amb les famílies dels 65 usuaris i els 30 empleats del centre. L’alcalde ha tractat en tot moment de buscar solucions, en contacte amb responsables autonòmics per a buscar eixides que no deixen els majors sense residència.

El consistori va tindre coneixement el divendres de la resolució de tancament temporal durant un període d’un any a conseqüència d’un expedient sancionador incoat el març de 2019 per la Direcció General de Persones Majors. “No entrem en el fons de l’expedient, que haurà de resoldre’s en altres vies, però és absolutament desproporcionat i fora de lloc tancar una residència precisament en este moment”, incideix. Per este motiu, Benlloch ha convocat als portaveus de tots els grups municipals, amb l’objectiu de “tractar d’unir forces i treballar junts per a intentar trobar solucions”.

21 dies per a buscar llar per a 65 majors

En declaracions a Actualitat Valenciana, Pilar Aleixandre, filla d’una resident de 93 anys explica que les famílies dels residents “no anem en contra de la decisió de Conselleria” però sí que deixa clar que “perquè es continue cuidant als nostres”, el moment de tancar este centre i buscar-ne un altre “no és el més adequat” enmig de tots els rebrots de la pandèmia i la vulnerabilitat d’estes persones.

“LES FAMÍLIES DELS RESIDENTS NO QÜESTIONEM LA DECISIÓ PERÒ SÍ EL MOMENT I LA FORMA EN QUÈ S’HA FET. VOLEM ALTERNATIVES DIGNES”

Pilar recorda com el divendres 21, el seu germà va rebre la telefonada d’un tècnic de Conselleria per a verificar l’adreça de la família i poder enviar la carta on s’informava del tancament, el pròxim 15 de setembre, del centre Sant Llorenç on viu sa mare, . “Estem buscant altres residències privades mentre esperem que Serveis Socials ens atenga, com ens va indicar Conselleria, per a canviar el recurs que en el seu dia se li va concedir a ma mare i amb això poder optar a més centres, però ara és molt complicat trobar-ne”, explica.

D’altra banda, al marge de les raons que han portat a esta decisió, les famílies també recorden que en este centre hi ha hagut 0 baixes durant tota la pandèmia, per això, la por del que passarà amb els seus en canviar-los de lloc encara augmenta. A més d’això, el futur del personal que fins ara ha atés este centre, també queda en interrogant.

CatalàEspañol