L’alcalde de Vila-real apel·la a “conviure amb el virus sense que la por ens paralitze”

José Benlloch ha fet una crida a la ciutadania per a "reprendre la nova normalitat" i ha anunciat, que a partir d'Octubre tornaran a estar oberts "els 76.000 metres quadrats d'instal·lacions esportives de la ciutat, amb tots els protocols de seguretat certificats"

“A partir d’octubre Vila-real tornarà a la nova normalitat amb la convivència amb el virus, que no es pot perdre de vista, però sense deixar que la por ens paralitze”. Este ha estat el missatge clar que l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, vol transmetre a la ciutadania, en la que ha qualificat de la tercera fase de tot el procés que s’ha viscut amb la COVID-19 al municipi.

L’alcalde, en un desdejuni amb els mitjans de comunicació “per a reprendre la nova normalitat”, ha fet palesa la necessitat d’adaptació a una nova realitat que implica “la convivència amb el virus” però sempre sense perdre l’horitzó de què s’ha de treballar perquè, com ha reiterat: “si la por ens paralitza, hi haurà coses que quan passe la crisi no les podrem recuperar”.

“si la por ens paralitza, hi haurà coses que quan passe la crisi no les podrem recuperar”.

A este respecte, Benlloch s’ha referit entre altres coses a “l’apertura a partir d’octubre de totes les instal·lacions esportives, canviant els protocols i adaptant-los” o a la represa de la vida més institucional de Ca La Vila amb la possibilitat que “totes les associacions o entitats que ho sol·liciten puguen celebrar els seus actes o presentacions a la Llar dels Mundina perquè ofereix un pati i un espai obert que és més adequat”.

Alternatives d’oci nocturn i terrasses

D’altra banda, el primer edil també s’ha referit a la importància de no deixar que desapareguen sectors com el de la restauració o l’oci nocturn i en este últim punt ha anunciat que, tot i les noves restriccions que es preveuen a la Comunitat Valenciana, l’ajuntament de Vila-real està buscant, jurídicament, algun tipus d’alternativa que permetria, si més no, la supervivència d’alguns establiments d’este sector.

“Estem estudiant algun tipus de llicència provisional d’un altre tipus d’activitats que permetera a estos empresaris, almenys no perdre tant”, ha afirmat. Al mateix temps també ha manifestat la intenció d’intentar mantenir, almenys un any més, l’eliminació de la taxa de terrasses, aventurant que “pot ser, a partir de la setmana que ve” es podria aprovar un Decret al respecte.

CatalanSpanish