7:43 pm - Monday, 6 July 2020

L’alcohol baixa entre els pacients en tractament però puja la cocaïna

- Publicidad -Reciplasa
Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’alcohol ha registrat un descens entre les notificacions per iniciar tractaments en les Unitats de Conducta Addictiva durant 2017, malgrat que segueix sent el principal motiu d’atenció, mentre que la cocaïna ha experimentat un augment.
Les 33 Unitats de Conducta Addictiva i les 5 Unitats d’Alcoholèmia han registrat un total de 12.419 notificacions per iniciar tractaments durant 2017, segons dades extretes de l’Indicador de Tractament elaborat per la Conselleria de Sanitat.

Aquesta xifra suposa un increment de l’1% respecte al 2016, que va anar de 12.285 notificacions, ha informat la Conselleria.
En l’anàlisi per substàncies, malgrat que l’alcohol segueix sent la principal droga que motiva tractaments, amb un total de 3.723 casos, ha estat la que ha registrat un major descens, en 112 casos.

D’altra banda, també han descendit els inicis de tractament en heroïna en 48 casos i les benzodiazepines en 6. No obstant això, l’indicador revela un repunt de 197 de notificacions admeses a tractament en cocaïna amb un total de 2.359 casos, a diferència dels 2.162 registrats en 2016.

Pràcticament la meitat de les demandes de tractament es concentra en alcohol i cocaïna, un 49% (6.082 casos). Els segueixen el tabac, amb 1.738 (14%); el cànnabis, amb 1.698 (14%); l’heroïna, amb 1.333 (11%); l’alcohol més la cocaïna, 627 (5%); la ludopatia, 491 (4%); el ‘crack’, amb 179 (1%); les benzodiazepines, amb 100 (1%); i Internet, mòbil i videojocs, amb 67 (1%) notificacions.

Les dones representen el 25,7% dels casos notificats, 3.205, enfront del 74,3%, 9.214, dels homes, unes dades similars a la major part d’anys anteriors.
Al mateix temps, es manté en totes les substàncies una majoria d’homes que motiva l’inici a tractament, excepte en el tabac, on existeix una prevalença major de dones, un 52%, enfront dels homes, un 48%.

No obstant això, en l’examen específic per substància, ressalta que ha crescut lleugerament el nombre de dones amb problemes d’addicció a la cocaïna, cànnabis, ludopatia, ‘crack’ i benzodiazepines. En el cas dels homes, l’augment es produeix en el consum d’alcohol, juntament amb cocaïna i tabac. En el cas de ‘crack’, cocaïna i cànnabis tots dos gèneres coincideixen.

Segons la distribució per edat, es manté la tendència observada en els últims anys dels grups majoritaris: una majoria dels adults de 35 a 64 anys suposen el 68% dels casos registrats.
Destaca l’augment en 71 casos dels menors de 18 anys atesos a la xarxa, fins a aconseguir la xifra total de 491 en 2017, un 14,5% més que en 2016.

En relació a la població juvenil (18-34 anys), coincideix amb els menors que la demanda més gran es produeix per cànnabis, amb un 29%, seguida molt de prop per la demanda de tractament per cocaïna, un 28%, i l’alcohol, un 13%.
L’edat mitjana del total de persones que inicien tractament a la Comunitat és de 42 anys. Els adults d’entre 35 a 54 anys són el grup més ampli que entra en contacte amb la xarxa, en concret, el 56%.

L’Indicador d’Admissió al Tractament informa sobre el nombre i les característiques de les persones que sol·liciten tractament per consum de substàncies psicoactives en centres ambulatoris de tractament de drogues. EFE

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

L’alcaldessa de la Vilavella analitza la situació municipal amb el president de la Diputació

Navarro ha aprofitat la seua primera reunió oficial amb Josep Martí per a agrair el seu suport durant la crisi del coronavirus i sol·licitar la mediació de la Diputació perquè les institucions supramunicipals actualitzen els seus pagaments amb l'ajuntament.

Un menor de 15 anys, atés en colpejar-se al saltar a l’aigua en una cala de la Renegà

Després de l'assistència, el ferit ha estat traslladat a l'hospital General Universitari de Castelló en l'ambulància de suport vital bàsic.

L’Ajuntament de Vila-real paga prop de 140.000 euros en hores extres i ajudes al personal municipal

Concretament, s'han abonat als empleats municipals un total de 125.172 euros en concepte d'hores extraordinàries i 13.973 euros d'ajudes socials, de manera que queden liquidades les quantitats pendents del passat any.

Es descarta la ‘immunitat de grup’ a Espanya perquè només el 5,2% de la població té anticossos COVID

L'Estudi Nacional de Seroprevalencia ENA-COVID indica que la prevalença més elevada d'anticossos es troba en personal sanitari (10%) i en treballadors de residències i centres sociosanitaris (7,7%)

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià