10:07 pm - Tuesday, 14 July 2020

L’Alcora constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient

- Publicidad -Reciplasa
OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Ajuntament de l’Alcora ha acollit aquest matí la reunió constitutiva del Consell Municipal de Medi Ambient de la localitat.

És un òrgan consultiu ideat per tal de canalitzar i afavorir la participació de la ciutadania, les associacions i altres entitats interessades en el coneixement, planificació i gestió de tots aquells assumptes relacionats amb la protecció i defensa del medi ambient urbà i rural, la millora de la qualitat de vida i l’increment de l’habitabilitat i sostenibilitat del municipi de l’Alcora.

Així ho ha explicat l’alcalde i regidor de l’àrea, Samuel Falomir, qui ha destacat que “és important donar apertura a les preocupacions i interessos que en aquesta matèria tan rellevant puguen tindre els veïns i veïnes, proporcionar informació i estimular la participació en la presa de decisions”.

Seran temes d’especial interés els relatius a educació ambiental, atmosfera, residus, aigües i energia, entre altres.

El Consell tindrà, amb caràcter general, les següents funcions i competències: conéixer i informar els programes, iniciatives i decisions de l’Ajuntament de l’Alcora que tinguen incidència en el medi ambient; proposar actuacions a les regidories afectades; coordinar i concretar en propostes tot tipus d’iniciatives mig ambientals que partisquen de ciutadans o col·lectius socials, formen part o no, del Consell.

Així mateix, promourà campanyes de conscienciació ciutadana sobre temes mig ambientals, emetrà dictamen en els assumptes que, amb caràcter facultatiu, se sotmeten a consulta del Consell per l’Ajuntament.

D’altra banda, elaborarà, per pròpia iniciativa o a petició de l’Ajuntament, estudis o informes en el marc de les atribucions que li són pròpies, i realitzarà i elevarà anualment al Ple de l’Ajuntament, dins dels tres últims mesos de cada any, una memòria en la qual s’expose les seues consideracions sobre la situació mig ambiental de la ciutat i possibles solucions, així com una programació provisional pressupostària.

També són funcions del Consell: informar en l’elaboració del pressupost anual de la Corporació les partides en matèria de medi ambient; regular el règim d’organització i funcionament del Consell conforme amb el qual es preveu en el reglament; i prémer l’opinió ciutadana, mitjançant l’organització de mecanismes de participació ciutadana, en temes d’excepcional rellevància i abast.

Podrà delegar en un dels seus membres perquè assistisca a les sessions de Comissions Informatives i del Ple municipal, sempre que el tema de què es tracte siga d’importància destacada per al medi ambient.

Els dictàmens seran vinculants, per la qual cosa, tal com s’aprovaran en el Consell, es remetran al Ple municipal perquè procedisca o no a la seua aprovació.

El Consell Municipal de Medi Ambient està compost pels següents membres: l’alcalde o persona en la qual delegue, que ostentarà la presidència; el regidor/a de Medi Ambient i un representant de cada partit polític amb implantació a l’Alcora; dos representants de la Plataforma No a la Contaminació; un representant d’ASCER i ANFFECC; un representant del Consell Econòmic Empresarial de l’Alcora; un representant del Consell Escolar Municipal; un representant del Consell de la Tercera Edat; un representant de l’Associació de Comerç i Sevicios de l’Alcora; un representant dels sindicats que tinguen representació en alguna empresa o administració pública de la localitat; un representant del Centre de Salut de l’Alcora; un representant de la Universitat Jaume I; i un representant de cada associació de veïns constituïda en el terme municipal de l’Alcora.

“I està obert perquè puguen sumar-se més col·lectius”, ha indicat Falomir.
Les sessions del Consell seran públiques, per tant, podran assistir els veïns i veïnes a seguir el debat, propostes, acords i votacions que es duran a terme.

A més, per tal d’afavorir la participació, quan acabe el torn de precs i preguntes, els assistents podran formular les seues preguntes, propostes, etc.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Ratlla, exemple de coordinació en la lluita antimosquits entre Castelló i Benicàssim

Les regidories de Sanitat de Benicàssim i Castelló han iniciat una sèrie de jornades de treball coordinat pel que fa a les...

El pla provincial intensifica els tractaments contra els mosquits per terra i aigua

El president José Martí explica que l'objectiu és aconseguir una major eficàcia per a combatre grans focus de larves en marjals i zones inundades des de l'aigua i des de la vora, per això incorpora ara un vehicle amfibi i un camió amb braç gegant.

Detingut a Gandia per amenaçar amb un ganivet la seua parella

Agents de la Policia Nacional han detingut sobre dos quarts de sis de la matinada d'avui, en un domicili de Gandia (València)...

Toni Cantó exigeix que els sanitaris tinguen millors salaris i estiguen més protegits

S'ha pronunciat així després de reunir-se amb la presidenta del Col·legis de Metges d'Alacant i representants del Sindicat Mèdic.

El PP de Paterna qüestiona que es cree un observatori de benestar animal sense l’opinió de les protectores

El Partit Popular ha presentat més de 30 al·legacions al projecte d'ordenança municipal del benestar dels animals de companyia que en estos moments es troba en exposició pública

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià