El pla ‘L’Alcora 2021-2030’ s’enlairarà l’any que ve amb ‘destacades’ inversions

L'objectiu prioritari és “consensuar iniciatives i treballar de manera coordinada per tal de sumar propostes i maximitzar el nombre de projectes que permeten a l'Alcora créixer a través d'este finançament provinent de la Unió Europea”.

Una part important del pressupost municipal del pròxim any es destinarà a implementar el pla ‘L’Alcora 2021-2030’, ideat per transformar la localitat durant la pròxima dècada. Concretament, 3,3 milions d’euros dels comptes de 2021 van dirigits a este propòsit.

Entre les inversions més destacades es troben els projectes inclosos en el pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’una banda, l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea, una “demanda històrica” de la comunitat educativa, que ascendeix a 1,2 milions d’euros, i per una altra, la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós, una infraestructura també “molt necessària”, amb una inversió de 500.000 euros.

De manera “imminent” s’adjudicarà la redacció dels dos projectes. Representants dels tres grups polítics de l’Ajuntament han visitat este matí les instal·lacions de l’IES Ximén d’Urrea per abordar ‘in situ’ amb el director del centre l’actuació que està previst que comence a executar-se l’any que ve.

“Millorar en educació és fonamental, com també ho és fomentar el creixement econòmic i industrial de l’Alcora”, ha manifestat l’alcalde, Samuel Falomir. En este sentit, el primer edil ha destacat que en 2021 es desbloquejarà el primer PAI industrial de la localitat, el de Santa, paralitzat des de 2008, i es continuarà avançant en el nou Pla General d’Ordenació Urbana, “la seua aprovació i entrada en vigor permetrà l’ampliació de sòl industrial”.

També l’any que ve començarà la seua marxa un “gran projecte” de futur per a l’Alcora com és la Casa de la Cultura i es continuarà avançant en la recuperació patrimonial amb actuacions de “gran calat” com la rehabilitació i valorada de la Reial Fàbrica i el castell de l’Alcalatén, ha indicat Falomir.

Una altra part important del capítol d’inversions per a 2021 és la dignificació d’espais urbans. Així, tal com ha explicat l’alcalde, es crearan noves zones verdes on ara hi ha rasos, entre elles destaquen les actuacions previstes en l’avinguda Corts Valencianes (58.117 €) i al carrer Camí Nord (63.800 €), es renovaran parcs i jardins, el dels Jardins de la Vila (20.000 €), entre altres. També es millorarà el passeig carretera Llucena i es construirà un espai infantil (70.000 €) en eixa zona d’entrada a la localitat.

Quant a avanços tecnològics, s’instal·laran nous punts d’accés wifi gratuït d’alta velocitat en espais públics.

Urbanisme, cultura, educació, indústria, accessibilitat, eficiència energètica, noves tecnologies… són algunes de les àrees prioritàries dins del pla ‘L’Alcora 2021-2030’.
“Són projectes transformadors que serviran per a obrir l’Alcora cap al futur i la modernitat a través d’un enfocament sostenible”, ha explicat Falomir, ressaltant que el pla començarà amb “importants” inversions en 2021 i “es desenvoluparà durant els pròxims 10 anys”.

Estratègia europea

Dins de “L’Alcora 2021-2030”, l’Ajuntament està treballant també en una estratègia dirigida a la planificació i gestió de projectes susceptibles de captar fons europeus. Per a això, s’ha creat una taula de treball en la qual estan representats els tres grups municipals, PSOE, PP i Més l’Alcora.

L’objectiu prioritari és “consensuar iniciatives i treballar de manera coordinada per tal de sumar propostes i maximitzar el nombre de projectes que permeten a l’Alcora créixer a través d’este finançament provinent de la Unió Europea”.

CatalanSpanish