L’Alcora ultima detalls per un ‘Sant Cristòfol’ que conjuga festa i respecte per la tradició

La capital de l'Alcalatén reviurà dues importants tradicions, reunir-se al paratge de la Font Nova per creuar el riu, tal com feien els seus avantpassats i despenjar i cremar els ‘ninots de Sant Cristòfol'

L’Alcora ha preparat una completa programació per tal de celebrar la festivitat del seu patró, Sant Cristòfol. L’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Cultura, Ana Huguet i la regidora de Festes, Vanessa Périz, han presentat este dimarts el cartell que recull tots els actes.

Els representants municipals han destacat la “gran tasca” dels barris de l’Alcora en la recuperació de costums populars i han recordat que l’Ajuntament té com a objectiu “treballar per potenciar les nostres celebracions i donar suport a les persones i col·lectius que es dediquen a mantindre les tradicions alcorines”.

La programació començarà dimecres, dia 10 de juliol (festivitat de Sant Cristòfol), jornada en la qual la capital de l’Alcalatén reviurà dues importants tradicions. Al matí, a les 11.45 hores, els alcorins i alcorines es reuniran al paratge de la Font Nova per creuar el riu, tal com feien els seus avantpassats. I a la vesprada, es procedirà a despenjar i cremar els ‘ninots de Sant Cristòfol’, que els veïns dels barris participants penjaran hui. El recorregut s’iniciarà des de l’ajuntament a les 18 hores. A continuació, hi haurà un piscolabis i s’entregaran els premis del II Concurs de Ninots i del II Concurs de Disseny de la Mocadorà.

Els actes prosseguiran el divendres 12 de juliol amb la “Ronda per Sant Cristòfol”, actuació a càrrec de la Rondalla Vora Sèquia, que tindrà lloc a les 22.30 hores a la plaça Venerable Cura Beltrán.

D’altra banda, el dissabte 13 de juliol, la diversió està garantida amb el “tardeo” protagonitzat pel grup kasparov, que se celebrarà de 19.30 a 21.30 hores a la plaça Espanya.

Els actes conclouran el diumenge 14 de juliol amb la festa dels conductors, organitzada per la Junta de San Cristóbal. A les 9 hores es concentraran els participants a la plaça Sant Francesc, on es repartiran les banderoles. A continuació, els vehicles recorreran diversos carrers de la localitat i es realitzarà la benedicció a la plaça Espanya.

CatalàEspañol