L’Alcora finançarà el desenvolupament de projectes creatius o innovadors en tots els col·legis i instituts

L'IES l'Alcalatén i els CEIP Comte d'Aranda i Grangel Mascarós han sigut els primers centres a signar els convenis de col·laboració. En les pròximes setmanes es rubricaran la resta

L’Ajuntament de l’Alcora destinarà 22.000 € als centres educatius del municipi que imparteixen estudis obligatoris per a la realització de diferents projectes creatius o innovadors dins de l’àmbit cultural, lúdic, esportiu o relacionat amb les noves tecnologies.

L’alcalde, Samuel Falomir, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Víctor Garcia, han signat els primers convenis de col·laboració amb representants de l’IES l’Alcalatén i els CEIP Comte d’Aranda i Grangel Mascarós. En les pròximes setmanes es rubricaran amb la resta de centres educatius.

“La finalitat és que tots els escolars de l’Alcora puguen beneficiar-se d’aquests projectes, per açò la iniciativa està dirigida a tots els centres que imparteixen estudis obligatoris”, ha destacat Garcia. Els projectes es duran a terme durant el present curs.

La quantia que se transferirà a cadascun d’ells depén de factors com el nombre d’unitats i la tipologia d’ensenyaments que imparteixen (infantil, primària i/o secundària). Així, es destinarà 4.000 € a cada CEIP –Grangel Mascarós i Comte d’Aranda-, 4.500 € a cadascun dels centres concertats -La Salle i Puértolas Pardo– i 2.500 euros a cada IES –Ximén d’Urrea i l’Alcalatén-.

Víctor Garcia ha ressaltat que “per al Govern de l’Alcora, l’àrea d’educació és absolutament prioritària i ho hem demostrat des del primer dia” de fet “en aquests tres anys, s’està avançant més que mai en aquesta matèria”.

Entre les actuacions realitzades al llarg de la legislatura, l’edil destaca les ajudes “històriques” per a l’adquisició de llibres de text, l’ampliació de l’IES l’Alcalatén, les millores en els col·legis, la implementació del programa de la Generalitat “Banc de Llibres” i la creació del Pacte per l’Educació, entre moltes altres.

Així mateix, cal destacar que “per primera vegada, l’Alcora compta amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes”.

D’altra banda, ha recordat que en l’últim ple ordinari es va aprovar acceptar la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives per part de la Conselleria d’Educació per tal de dur a terme la construcció d’un gimnàs i instal·lacions esportives al CEIP Francisco Grangel Mascarós, un projecte que s’emmarca dins del Pla Edificant.

La delegació de competències suposa un pas “molt important” que permetrà a l’Ajuntament licitar les obres i, d’aquesta manera, agilitzar el procés, tal com ha explicat Garcia.

CatalàEspañol