27.9 C
Valencia

L’Alcora reprén les obres de rehabilitació de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda

L'actuació compta amb un ampli suport per part d'institucions públiques i del sector privat

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de l’Alcora ha représ aquesta setmana les obres en la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda. Prossegueix, així, el projecte de rehabilitació de l’edifici dels forns àrabs que estava en marxa abans de la declaració de l’estat d’alarma.

L’actuació inclou també el canvi de coberta de l’antiga fàbrica Azulejos BIC, SL, contigua a l’edifici dels forns. L’espai resultant és de 1.000 m², aproximadament, de manera que podrà ser utilitzat com a zona polivalent al servei d’associacions, col·lectius, centres educatius, i altres entitats socioculturals de l’Alcora.

Es tracta d’una actuació “amb un ampli suport per part d’institucions públiques i també del sector privat, fet que constata la seua gran importància”, ha assenyalat Samuel Falomir. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que compta amb una subvenció de 200.000 € procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a inversions en immobles de patrimoni cultural, i amb aportacions de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i la Fundació Torrecid.

Els treballs serviran per fer visitable un dels espais de major importància històrica i patrimonial de la manufactura comtal.

“Des de l’Ajuntament estem treballant, al mateix temps, en les actuacions que, en el marc d’aquest ambiciós projecte de posada en valor de la Reial Fàbrica, presentarem a la convocatòria d’ajudes del Programa 1,5% Cultural del Ministeri de Foment per a la conservació o enriquiment del Patrimoni Històric”, ha informat el primer edil.

Sobre la rellevància de la recuperació de la ‘Fàbrica Gran’, Falomir ha destacat que “a més de per tot el que ha significat i significa a nivell patrimonial, històric, social, etc. (el lloc on es va forjar la nostra identitat i va nàixer el potent sector industrial de la província) radica en la gran oportunitat de futur que representa per al nostre poble”. De fet “és una de les accions prioritàries que marca el Pla de Turisme de l’Alcora en el seu full de ruta a seguir”.

Dins d’aquest projecte, i com a eina per a la seua contextualització, l’Ajuntament ha posat en marxa una sèrie d’iniciatives que posen en relleu el patrimoni relacionat amb la Reial Fàbrica i que es troba dispers en tot el terme municipal.

Així “la recuperació de la nostra joia ens permetrà dissenyar una interessant oferta turística al voltant del nostre ric patrimoni ceràmic, industrial i natural, amb la qual esperem atraure a un important nombre de visitants, fet que repercutirà en benefici de l’economia local, l’hostaleria, el comerç, etc.”.

La situació actual apunta a un augment del turisme de proximitat “i puc assegurar que realitzarem un gran esforç perquè l’Alcora siga una destinació a tindre molt en compte”, ha conclòs l’alcalde.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,712FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ondara detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 46 persones malaltes

Massamagrell detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia

Sanitat declara que hi ha un brot de coronavirus a Navarrés en “un ámbit educatiu”

Se tracta d'un focus dins "l'ámbit educatiu" però la Conselleria de Sanitat no ha donat dades de entorn a quin centre educatiu és.

Alcoi detecta un nou brot de coronavirus per contacte social este cap de setmana

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia.

La Comunitat Valenciana registra 301 positius i 6 morts des del dissabte per covid-19

Els hospitals valencians tenen, actualment, 498 persones ingressades
- Advertisement -

: Valencià