L’Alcora organitza una ruta interpretada pel riu de Llucena

La iniciativa forma part de 'La Reial Fàbrica i el territori', jornades participatives per a donar a conéixer els projectes de recuperació i valorada del patrimoni local.

PublicitatAVL

L’Ajuntament de l’Alcora ha organitzat per a començar el mes de febrer una ruta interpretada pel riu de Llucena, que transcorrerà entre les poblacions de l’Alcora i Figueroles.

La iniciativa s’emmarca dins de ‘La Reial Fàbrica i el territori’, jornades participatives per a donar a conéixer els projectes de recuperació i valorada del patrimoni local.

PublicitatRovira  

Durant el recorregut, es farà una interpretació de diferents elements pròxims al llit del riu que parlen d’este com a eix cultural i element imprescindible per al desenvolupament fa 300 anys de la primera indústria ceràmica de la província, la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.

L’itinerari passa per diversos molins, mines, séquies, basses, assuts, sénies, forns de guix, etc. i els participants en l’activitat tindran l’oportunitat de descobrir el seu funcionament. Al mateix temps, coneixeran quina és la fauna autòctona del riu de Llucena i quines plantes eren d’ús habitual en l’elaboració d’eines per a la fabricació ceràmica.