20:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

InicioPolíticaL'Alcora s'adhereix al...

L’Alcora s’adhereix al pla del Consell per lluitar contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de l’Alcora s’ha adherit als acords de col·laboració entre la Generalitat i diverses empreses subministradores d’energia per tal d’evitar la suspensió del subministrament d’electricitat i gas natural en llars en risc d’exclusió social. Una adhesió que va ser acordada per unanimitat en l’últim ple municipal.

Els acords pretenen evitar la suspensió de subministrament elèctric i, en el cas d’haver-se produït ja, facilitar el seu restabliment. Així mateix, es concediran ajudes a les famílies que no puguen abonar el pagament del lloguer de les seues habitatges.

Des de l’equip de govern expliquen que “l’Ajuntament s’ha adherit al pla del Consell perquè els alcorins i alcorines que estiguen patint aquesta situació tan difícil puguen beneficiar-se de les ajudes”, i han destacat que “la pobresa energètica és una de les conseqüències més dures de la crisi, per això, per a combatre-la, a més d’incrementar les ajudes municipals, era necessari adherir-se al pla del Consell”. En aquest sentit, destaquen la “sensibilitat” de la Generalitat Valenciana “cap als assumptes que afecten la població més vulnerable”, i en aquest cas, “per garantir el dret a l’accés a subministraments bàsics”.

Podran accedir a aquestes ajudes tots els ciutadans de l’Alcora que complisquen amb els requisits estimats per Conselleria. Cal recordar que van dirigides a famílies que tinguen ingressos inferiors a 11.182,71 euros, o 14.910,28 euros en famílies amb algun membre amb discapacitat o gran dependència. En ambdós casos, els Serveis Socials emetran un informe de cada situació.

Per mitjà d’un correu electrònic, els Ajuntaments comunicaran a la Conselleria aquells casos de famílies o persones en situació de vulnerabilitat detectats pels Servicis Socials municipals perquè no els suprimisca el subministrament elèctric en cas d’impagament.

En total, el govern valencià destinarà 4 milions d’euros en una primera fase d’aquestes ajudes. D’aquesta quantitat, destinaran 2,5 milions a atendre el pagament dels subministraments d’energia elèctrica, aigua i gas, i 1,5 milions al pagament de lloguers socials.

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Mazón: ‘Tiene que haber una nueva referencia, una Fe en Castellón, un nuevo hospital’

El presidente del PPCV denuncia que 'los niños de la ciudad de Castellón esperan hasta 4 meses para ser operados. Hoy hay más de 230 niños en lista de espera'

Sanidad registra 1.439 nuevos casos de coronavirus y 2.427 altas

Un total de 3.054.625 personas ya ha recibido la pauta completa

Declarados varios brotes de coronavirus en Vinaròs, Vila-real, Nules y Castelló de la Plana

Desde el Consistorio local insisten a través de las redes sociales lo fundamental que es cumplir las normas sanitarias

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.