miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Alcora tindrà almenys una farmàcia oberta cada dia gràcies a un conveni

A partir del pròxim 1 de gener, els veïns i veïnes de l’Alcora comptaran amb servei farmacèutic els 365 dies de l’any. Açò serà possible gràcies al conveni que l’Ajuntament i les farmàcies de la localitat, a través del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló (COFCS), han signat este matí al consistori alcorí.

L’alcalde, Víctor Garcia, i el president del COFCS, Sergio Marco, han rubricat l’acord en presència dels regidors Samuel Falomir i Marcos Masó i els farmacèutics i farmacèutiques  de l’Alcora.

Este acord és fruit de la voluntat de l’Ajuntament i les quatre oficines de farmàcia de la localitat de satisfer la demanda de la població. Cal destacar, que es tracta d’una mesura molt sol·licitada pels ciutadans i ciutadanes del municipi, ja que, en l’actualitat, 26 caps de setmana a l’any (exceptuant els dissabtes al matí) no hi ha cap farmàcia de guàrdia a l’Alcora, i per tant, han de desplaçar-se a altres localitats per atendre les seues necessitats farmacèutiques. I és que, segons la normativa vigent, en els municipis amb menys de 20.000 habitants, les guàrdies les poden prestar en torn rotatori totes les farmàcies situades a la mateixa zona farmacèutica, en este cas, l’Alcora, Sant Joan de Moró, Figueroles i Costur.

Per sufragar l’increment de la despesa que ocasionarà a les oficines de farmàcia ampliar el servei, l’Ajuntament pagarà una part del mateix, mentre que les farmàcies es faran càrrec de la resta. Concretament, la quantitat econòmica que el consistori distribuirà entre les quatre oficines de farmàcia serà de 32.000 euros anuals, que suposen aproximadament 3 euros per habitant i any per cobrir una part d’este servei.

Segons s’estableix en el conveni, les farmàcies de la localitat prestaran el servei de guàrdia tots els dies de l’any de forma rotatòria, participant en la rotació totes les farmàcies ubicades a l’Alcora.

2015-12-14 16.59.04

Últimas noticias

Contenido relacionado