jueves, 23 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Alcúdia de Crespins suspèn les Festes Majors

La decisió ha sigut presa per unanimitat de tota la Corporació Municipal en l'últim ple ordinari celebrat el dia 28 de maig.

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins vista la situació extraordinària que vivim davant la pandèmia de la Covid-19 ha pres la difícil decisió de suspendre les Festes Majors programades per al mes de setembre.

La decisió ha sigut presa per unanimitat de tota la Corporació Municipal en l’últim ple ordinari celebrat el dia 28 de maig.

La pandèmia provocada pel coronavirus fa prendre la decisió responsable de suspendre les festes per prudència, prevenció i protecció sanitària. Les Festes Majors estaven programades del dia 5 fins al 13 de setembre si bé ja començaven els actes el cap de setmana anterior amb la presentació de festeres i festers.

En la situació actual produïda per la pandèmia, amb un futur incert sanitàriament hem d’adoptar mesures que ens permeten treballar per salvaguardar la salut pública. Les recomanacions de les autoritats i experts sanitaris, l’absència de vacuna hui en dia i el respecte de la distància social per evitar el contacte físic fan inviable la realització dels actes massius.

Les nostres Festes Majors comporten actes multitudinaris que són incompatibles tant amb la situació actual com futura a curt termini segons totes les indicacions de les autoritats.

En els passats dies s’han produït distintes reunions amb la Comissió de Festes, festeres i festers i tots els representants de la festa a tots els nivells sent tots conscients de la realitat inèdita que estem vivint i acordant unànimement la suspensió de les festes. Així mateix, s’ha acordat que les festeres i festers de 2020 siguen els representants de les Festes Majors 2021.

En funció de l’evolució de la desescalada així com la posterior nova normalitat i sempre complint amb la normativa, es valorarà la possibilitat de realitzar algun acte tant lúdic com religiós.

La festa és un component clau del moviment social del nostre municipi, un senyal d’identitat local, però també un moviment econòmic. Per tant, ha sigut una decisió complicada i molt dura per a totes i tots.

Ens trobem en una situació sense precedents per a la que necessitem estar units com a poble. Este moment requereix responsabilitat i solidaritat així com posar els recursos municipals al servei de la gestió de la crisi sanitària i la difícil situació econòmica.

Agraïm la comprensió i suport de la Comissió de Festes i de les festeres i festers 2020 així com de la ciutadania i anem a treballar des de la convicció que el pròxim any podrem celebrar les Festes Majors 2021 que totes les alcudianes i alcudians
mereixem.

Últimas noticias

Contenido relacionado