08:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’alerta roja per fortes pluges activada a la província d’Alacant per a demà obliga a suspendre les classes

Fins al moment, oficialment, han pres aquesta decisió, Alfàs del Pi, Finestrat, Alcoi, Dénia, Aspe i Elda, a més la majoria dels ajuntaments de la zona també han activat el protocol d'actuació que s'estableix en aquests casos

A causa de l’alerta roja (risc extrem) per fortes pluges en tota la província d’Alacant, que ha activat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), molts municipis alacantins han decidit suspendre les classes demà dijous.

Fins al moment, oficialment, han pres aquesta decisió, Alfàs del Pi, Finestrat, Alcoi, Dénia, Aspe i Elda, a més la majoria dels ajuntaments de la zona també han activat el protocol d’actuació que s’estableix en aquests casos.

Policia Local, Protecció Civil i Brigada Municipal de Serveis Tècnics estan previnguts i preparats per a donar una resposta ràpida i efectiva en cas de necessitat, extremant la precaució en les zones amb el risc d’inundacions.

L’alerta roja adverteix del perill que caiguen pluges torrencials a raó de més de 90 l/m² en tot just una hora amb acumulats de més de 180 litres per metre quadrat en dotze hores. La situació de risc extrem també es decreta per l’alta probabilitat que les precipitacions arriben acompanyades de fortes tempestes.

Aspe suspén les activitats esportives en l’exterior

Per part seua, l’ajuntament d’Aspe ha enviat un comunicat, informant que, des de la Regidoria d’Esports, se suspenen totes les activitats esportives del municipi que es realitzen en l’exterior, que es reprengueren de nou el divendres depenent de l’evolució meteorològica.

Aspe no ha sigut l’únic consistori que ha pres aquesta decisió, la majoria d’Ajuntaments de la província alacantina han tancat totes les instal·lacions esportives i culturals fins que passe el temporal.

La UMH ha suspés els exàmens de dijous i divendres

Per a finalitzar, la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, ha suspés els exàmens convocats per a demà dijous i per al divendres, davant la situació d’alerta decretada a la província d’Alacant per fortes precipitacions. Els exàmens es traslladaran al pròxim dilluns, 16 de setembre, i al 17 de setembre, respectivament, en el mateix horari i aula, i l’inici de classes es posposa al pròxim dimecres, 18 de setembre.

A més, també s’han suspés totes les activitats de la Universitat que s’hagen de realitzar a l’aire lliure en els seus quatre campus.

Últimas noticias

Contenido relacionado