L’Alfàs del Pi presenta l’any Serra Gelada 2020

Vicente Arqués ha recalcat la necessitat de potenciar el patrimoni natural.

Publicitat

L’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arqués, ha presentat el gran projecte del municipi per a l’any 2019 en una trobada amb la premsa provincial.

En la seua exposició Arqués ha assenyalat algunes de les infraestructures a desenvolupar en 2020, com són la variant de l’Albir, la projecció de nous carrils bici aconseguida amb ajuda de l’IVACE i la instal·lació de luminàries a la urbanització de Belmonte.

PublicitatRovira  

No obstant això el gran projecte de l’any esta posat al parc natural marítim terrestre Serra Gelada, que compleix en 2020 els 15 anys des de la seua declaració com a tal.

Arqués ha volgut recordar que el paratge és l’únic de la Comunitat Valenciana catalogat com a marítim-terrestre i és el més visitat del territori. És per això que Arqués vol potenciar la seua imatge i el seu atractiu turístic: “Cal aprofitar els aniversaris per a visualitzar el que ja veiem dia a dia”.

La Serra Gelada és un dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana des de l’11 de març de 2005. Està formada per un impressionant relleu, que s’alça abruptament des de la planícia de Benidorm i l’Alfàs del Pi. La serra dóna lloc en el seu front litoral a penya-segats de més de 300 metres d’altura i alberga reductes de vegetació d’un valor excepcional, com la interessant duna fòssil penjant i la peculiar vegetació que la colonitza. A més, la serra comparteix diversos endemismes botànics amb el veí Penyal d’Ifach.

PublicitatJuega Limpio Orihuela