19.4 C
Valencia

L’Alfàs sol·licita a Diputació la cessió del tram de la CV-753 ‘El Racó de l’Oix-N332 per l’Albir’

Tot amb la intenció de portar a bon terme diferents projectes en tramitació per a la millora de l'accessibilitat, mobilitat i seguretat en el terme municipal.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi aprovarà, en el pròxim ple, sol·licitar a la Diputació d’Alacant la cessió del tram de la carretera CV-753, denominada ‘El Racó de l’Oix- N332 per l’Albir’, amb origen a Benidorm i final en la N332, i que connecta el nucli urbà de l’Albir.

Tot amb la intenció de portar a bon terme diferents projectes en tramitació per a la millora de l’accessibilitat, mobilitat i seguretat en el terme municipal, segons informa el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Toni Such.

- Publicitat -


Es tracta d’un tram de 2,04 km de la carretera “coneguda en la nostra llista de carrers com Camí Vell d’Altea i Avinguda de l’Albir”, que afecta el desenvolupament de tres actuacions urbanístiques actualment en procés de tramitació, per la qual cosa la transmissió de la titularitat a l’Ajuntament facilitarà, en el futur, els tràmits administratius, “evitant duplicitats burocràtiques innecessàries”.

La carretera CV-753 al seu pas pel terme municipal de l’Alfàs, constitueix en la pràctica una travessia urbana altament consolidada, explica el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, amb edificacions residencials i terciari comercials, en dues terceres parts del seu traçat de 2 km, que suporta segons el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Alfàs de 2016, un trànsit diari pròxim als 8.000 vehicles (el 87% trànsit de vehicles lleugers).

- Publicitat -


Excepte el tram que discorre entre la Glorieta pròxima al Trinquet de Benidorm i el resort hoteler Albir Garden, interval en el qual se situa el Castell Conde de Alfaz i la gasolinera de l’Albir, la resta de la carretera travessa sòl urbà, segellat d’edificacions en tots dos marges de la carretera.


Estan en aquests moments en procés de tràmit projectes municipals on prima la seguretat i mobilitat, destaca Toni Such, “volem millorar la seguretat viària de la CV-753, entre la rotonda pròxima al Trinquet de Benidorm i el Complex Hoteler Albir Garden, en la zona urbana de l’Abir, atés que en l’actualitat les condicions del vial no permeten un ús adequat ni segur del trànsit per als vianants i ciclista”. Per a pal·liar la situació actual “és summament necessari”, com preveu el projecte municipal, “executar voreres de 5’5 metres en tots dos costats de la CV-573”, a més de la construcció d’un carril bici en el marge nord d’aquesta, direcció a Benidorm, que possibilitarà connectar el dissenyat amb l’existent en el tram de Benidorm.

- Publicitat -


El trànsit de la CV-753 és majoritàriament urbà, incideix Such, “i constitueix travessia urbana en el nostre terme municipal, existint en tots dos marges de la carretera edificacions.
“Entenem que la cessió a l’Ajuntament, del tram sol·licitat a Diputació, proporcionarà un millor nivell de servei, i que la transmissió és d’interés públic local, des del punt de vista de millora d’accessibilitat a l’Albir”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments

Puig demana un gran pla europeu per al ‘rescat’ de la joventut

El president planteja traslladar al conjunt de la UE el Pla Ariadna de la Comunitat per a ajudar els i les joves a eixir del "laberint" en el qual es troben per pertànyer a una generació "atrapada entre dos crisis"

Alfafar rep l’exposició de Creu Roja “El baül de l’ajuda humanitària”

L'exposició estarà disponible en el Centre d'Informació juvenil des del dilluns 26 d'octubre durant dos setmanes.

‘Festes’ i Sanitat es reuniran per a buscar alternatives per a València

L'ajuntament mantindrà una reunió amb la consellera de Sanitat dins d'una setmana, el 2 de novembre, per a avaluar les diferents alternatives a la cultura festiva.
- Advertisement -

: Valencià