5:12 pm - Saturday, 4 July 2020

L’Alfàs sol·licita a Diputació la cessió del tram de la CV-753 ‘El Racó de l’Oix-N332 per l’Albir’

- Publicidad -Reciplasa

Tot amb la intenció de portar a bon terme diferents projectes en tramitació per a la millora de l'accessibilitat, mobilitat i seguretat en el terme municipal.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi aprovarà, en el pròxim ple, sol·licitar a la Diputació d’Alacant la cessió del tram de la carretera CV-753, denominada ‘El Racó de l’Oix- N332 per l’Albir’, amb origen a Benidorm i final en la N332, i que connecta el nucli urbà de l’Albir.

Tot amb la intenció de portar a bon terme diferents projectes en tramitació per a la millora de l’accessibilitat, mobilitat i seguretat en el terme municipal, segons informa el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Toni Such.


Es tracta d’un tram de 2,04 km de la carretera “coneguda en la nostra llista de carrers com Camí Vell d’Altea i Avinguda de l’Albir”, que afecta el desenvolupament de tres actuacions urbanístiques actualment en procés de tramitació, per la qual cosa la transmissió de la titularitat a l’Ajuntament facilitarà, en el futur, els tràmits administratius, “evitant duplicitats burocràtiques innecessàries”.

La carretera CV-753 al seu pas pel terme municipal de l’Alfàs, constitueix en la pràctica una travessia urbana altament consolidada, explica el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, amb edificacions residencials i terciari comercials, en dues terceres parts del seu traçat de 2 km, que suporta segons el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Alfàs de 2016, un trànsit diari pròxim als 8.000 vehicles (el 87% trànsit de vehicles lleugers).


Excepte el tram que discorre entre la Glorieta pròxima al Trinquet de Benidorm i el resort hoteler Albir Garden, interval en el qual se situa el Castell Conde de Alfaz i la gasolinera de l’Albir, la resta de la carretera travessa sòl urbà, segellat d’edificacions en tots dos marges de la carretera.


Estan en aquests moments en procés de tràmit projectes municipals on prima la seguretat i mobilitat, destaca Toni Such, “volem millorar la seguretat viària de la CV-753, entre la rotonda pròxima al Trinquet de Benidorm i el Complex Hoteler Albir Garden, en la zona urbana de l’Abir, atés que en l’actualitat les condicions del vial no permeten un ús adequat ni segur del trànsit per als vianants i ciclista”. Per a pal·liar la situació actual “és summament necessari”, com preveu el projecte municipal, “executar voreres de 5’5 metres en tots dos costats de la CV-573”, a més de la construcció d’un carril bici en el marge nord d’aquesta, direcció a Benidorm, que possibilitarà connectar el dissenyat amb l’existent en el tram de Benidorm.


El trànsit de la CV-753 és majoritàriament urbà, incideix Such, “i constitueix travessia urbana en el nostre terme municipal, existint en tots dos marges de la carretera edificacions.
“Entenem que la cessió a l’Ajuntament, del tram sol·licitat a Diputació, proporcionarà un millor nivell de servei, i que la transmissió és d’interés públic local, des del punt de vista de millora d’accessibilitat a l’Albir”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

Alacant dona suport a 17 idees de joves emprenedors

El projecte 'Coworking Alacant' busca donar suport a idees de 17 joves emprenedors que disposaran d'un programa formatiu durant quatre mesos.

IVASS destina més de 450.000 euros per a prevenir la COVID-19

El centre especial d'ocupació ha funcionat com a centre d'operació logística per al repartiment d'estos productes en els recursos de l'entitat.

Detingut un home per fracturar el cristall d’una entitat bancària

Va propinar diversos colps amb una rajola d'obra al cristall de la porta d'accés

Segorbe destinarà 228.000 € a la recuperació econòmica

Estes ajudes s'uneixen als 201.000 € per a empreses afectades per la pandèmia del COVID-19; els 750.000 € destinats a inversió; a la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires, taules, mercat i materials de construcció; i a la rebaixa de la meitat de l'impost d'obres i del 95% en la zona inclosa en el PEPRI.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià