L’Alt Millars i l’Alt Palància reben 1,4 milions d’euros de Labora per a contractar a 85 persones joves aturades

El Pla Avalem Joves Plus els permetrà treballar en entitats locals i mancomunitats de l'Alt Millars I l'Alt Palància.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través de Labora, ha concedit 1,4 milions d’euros per a la contractació de 85 persones joves sense ocupació a les comarques de l’Alt Millars i l’Alt Palància.

Aquestes ajudes, que beneficiaran a 41 municipis i a la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Palància s’emmarquen en el Pla Avalem Joves Plus, que està format per dos programes d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat.

Gràcies a aquest pla a l’Alt Millars es destinaran 467.156,7 euros. Així, entre les ajudes concedides en aquesta comarca destaquen els 39.524,81 euros concedits a Argeleta, que permetran contractar a 2 joves sense ocupació o els 38.601,89 euros que rebrà l’Ajuntament de Toga per a poder dur a terme dues noves contractacions.

A l’Alt Palància cal ressaltar els 68.135,03 euros concedits a l’Ajuntament d’Altura per a la contractació de 4 persones joves, els 53.406,87 euros destinats a contractar a 3 joves procedents de la desocupació en el municipi de Sogorb o els 43.281,33 euros que rebrà l’Ajuntament de Xèrica. En total, la Conselleria ha concedit 967.284,43 euros en aquesta comarca.

Mancomunitat beneficiària

Entre les entitats beneficiàries del Pla Avalem Joves Plus en l’Alt Palància també es troba la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Palància, que rebrà 73.669,39 euros per a contractar a 4 persones joves aturades.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat “la importància del Pla Avalem Joves Plus perquè genera oportunitats d’ocupació entre les persones menors de 30 anys per a ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

Pla Avalem Joves Plus

Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020, que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible a través de Labora en l’anterior legislatura.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Consta de dos programes d’incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

ValenciàEspañol