L’alumnat almussafeny estrena el nou Circuit d’Educació Viària municipal

Instal·lat dins de la Pista Polivalent, el traçat permet aplicar en un recinte segur i permanent els continguts apresos a l'aula

Hui, dijous 9 de maig, s’ha posat en marxa el Circuit d’Educació Viària d’Almussafes, una iniciativa instal·lada dins del recinte de la Pista Polivalent de la població amb l’objectiu de dotar a l’Escola d’Educació viària municipal d’un espai permanent per a la realització de les pràctiques coordinades per la Policia Local per a la formació de l’alumnat en qüestions relacionades amb les normes de trànsit.

Quaranta-cinc escolars del CEIP Pontet han sigut els primers a utilitzar aquest circuit, que està fabricat amb plàstic reciclat, així com les deu bicicletes i deu ‘cars’ adquirides pel consistori per a millorar les condicions d’aquestes activitats, que fins ara es realitzaven als patis dels centres i al parc Central.

L’Escola d’Educació Viària impulsada per la Policia Local d’Almussafes ha obert hui dijous 9 de maig per primera vegada les portes del nou Circuit d’Educació Viària municipal, una estructura desmuntable col·locada dins de la Pista Polivalent que facilita la realització de les pràctiques d’aquesta iniciativa amb la qual el cos policial pretén conscienciar a la infància sobre la importància de complir amb les normes de circulació.

Un grup format per un total de 45 escolars de tercer i quart de Primària del CEIP Pontet ha sigut el primer a utilitzar els diferents elements que conformen el circuit, beneficiant-se així de la seguretat que proporciona el desenvolupament d’aquestes activitats en un recinte tancat que no suposa cap perill per a l’alumnat i deixant lliures espais com els patis dels centres educatius i els parcs, llocs en els quals es duien a terme fins ara aquestes iniciatives.

El recorregut, en el qual s’han invertit 15.000 euros de fons municipals, s’ha fabricat amb 1.400 quilograms de plàstic reciclat, la qual cosa ha evitat l’emissió de 630 quilograms de CO2 a l’atmosfera i tan sols es desmuntarà a l’estiu amb l’objectiu de cedir la Pista Polivalent per a la realització de les activitats relacionades amb les festes patronals. Juntament amb el traçat, s’han estrenat també les deu bicicletes i els deu ‘cars’ adquirits per a poder dur a terme els diferents exercicis.

Els agents del cos policial rebran la pròxima setmana en el circuit a l’alumnat del CEIP Almassaf per a continuar amb l’aprenentatge de les normes, senyals i consells relatius a la conducció. L’Escola d’Educació Viària d’Almussafes, que aquest 2019 compleix dotze anys de trajectòria en el municipi, comença així una nova etapa en la qual la sensibilització dels joves sobre la importància de ser responsables quan es desplacen per la via pública continuarà sent la seua màxima prioritat.

Publicitat