Lambda denuncia una altra vexació homòfoba a 2 joves en un tramvia de València

Segons el relat de les víctimes, la dona els va dir que no volia que les seues filles presenciaren a dos homes besant-se o abraçant-se, ja que no és l'educació que els vol donar, i va ordenar als xics que pararen.

L’entitat de defensa dels drets LGTBI Lambda ha rebut una nova denúncia per un presumpte delicte d’odi patit per dos joves a bord d’un tramvia a València, que s’uneix a la qual va motivar diumenge passat la detenció també en esta ciutat d’un home per agredir, insultar i escopir a una parella de xiques per besar-se.

Segons informa Lambda, el nou fet denunciat va ocórrer el diumenge quan la parella d’homes viatjava en la línia 4 del tramvia entre les 20 i les 20.45 hores i una dona els va insultar i va amenaçar. La parella viatjava en el tramvia quan la dona “els va ordenar que deixaren de realitzar mostres d’afecte”, davant la qual cosa els homes li van explicar que no estaven fent res dolent, al que la dona va respondre “amb una col·lecció de vexacions, insults i fins i tot amenaces”, segons Lambda.

Segons el relat de les víctimes, la dona els va dir que no volia que les seues filles presenciaren a dos homes besant-se o abraçant-se, ja que no és l’educació que els vol donar, i va ordenar als xics que pararen. Davant la negativa dels joves, la dona va alçar la veu i els va insultar dirigint-los frases com a “maricons de merda”, “esteu marcats pel diable” o “cremareu en l’infern”, després de la qual cosa va afegir que anava a cridar al seu marit perquè els donara “una pallissa”.

La parella d’homes va indicar a la dona que anaven a avisar a la policia i finalment la dona va baixar del tramvia en la següent estació, moment en el qual va tornar a insultar-los i a amenaçar-los, i fins i tot va donar punyades al cristall del vagó fins que el tramvia es va engegar. Els joves, de 21 i 26 anys, es van posar en contacte amb el Servei d’Atenció a Víctimes de delictes d’odi de Lambda l’endemà de l’episodi i han rebut ja assessorament i suport per a enfrontar-se a la situació violenta viscuda diumenge passat, segons Lambda, que afig que faran arribar el relat dels fets a Ferrocarrils de la Generalitat en nom de les víctimes de l’agressió.

Precisament, este dimarts ha tingut lloc una “besada” reivindicativa de protesta organitzada per Lambda en la plaça de Patraix on va tenir lloc el succés que va acabar amb la detenció d’un home de 50 anys i origen algerià per un delicte d’odi. En la concentració, una pancarta ha demanat que no hi haja “cap agressió sense resposta” i es denuncie qualsevol acte ofensiu contra el col·lectiu LGTBI i es condemne “socialment i judicialment” estos successos.

El coordinador del grup jove de Lambda, Luis Estevez, ha assenyalat a EFE: “A voltes sembla que no és necessari fer activisme ací, que hem d’anar-nos a Rússia, quan ací hi ha encara masclisme i ‘LGTBIfobia’ en el quotidià”. La besada col·lectiva ha tingut lloc després de llegir-se un manifest amb lemes com “Volem besar-nos en qualsevol lloc” i “Respondrem amb amor i visibilitat”, tot açò entre banderes multicolors i dels col·lectius trans i bisexual.
La coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, ha afegit a EFE que este col·lectiu havia de donar una resposta “contundent” amb un acte com a este, i mostrar que “esta gent que agredeix és una minoria en una societat amb un alt nivell de tolerància i acceptació de la diversitat sexual, de gènere i de família”.

: Valencià

Publicidad