L’amenaça de recessió d’Alemanya i la injecció de 50.000 milions sacsegen els mercats

El Bundesbank, el banc central d'Alemanya, ha assumit una cada vegada major probabilitat que la major economia europea entri en recessió tècnica en el tercer trimestre del 2019, quan la institució anticipa que el PIB podria patir una lleugera contracció, que se sumaria a la caiguda del 0,1% registrada entre els mesos d'abril i juny.

Els parquets europeus han tancat en un inters verd després que Alemanya se botara la regal de despesa per tal de fer fora el fantasma de la recessió. El resó en la borsa espanyola s’ha fet sentir amb una pujada del 0,73%, fins als 8.733 punts.

Alemanya ha secundat la necessitat de noves mesures per frenar el deteriorament econòmic. El Bundesbank, el banc central d’Alemanya, ha assumit una cada vegada major probabilitat que la economia més gran europea entre en recessió tècnica en el tercer trimestre del 2019, quan la institució anticipa que el PIB podria patir una lleugera contracció, que se sumaria a la caiguda del 0,1% registrada entre els mesos d’abril i juny.

“En general, l’acompliment de l’economia podria tornar a declinar lleugerament”, adverteix el Bundesbank en el seu últim butlletí mensual, on assenyala com a principal factor responsable de la pèrdua d’activitat de la persistent recessió que travessa el sector industrial, ja que les dades més recents “apunten a una caiguda igualment significativa en el trimestre actual”.

El nivell d’endeutament d’Alemanya, a més, vigoritza el múscul financer del país. La ràtio deute-PIB es va situar en el 60,9% el 2018 i s’espera que per a este any baixe fins a aproximadament el 58% -en comparació, la proporció a Espanya frega el 100%. Este aspecte és clau per Scholz, ja que assegura que mantenir-se per sota del llindar del 60% és la “fortalesa” que té Alemanya “per contrarestar una crisi amb tota la seua força”.

ValenciàEspañol