L’ampliació nord del Port de València comptarà amb mil milions d’euros

El consell d'administració de l'Autoritat Portuària de València té previst aprovar a l'octubre els plecs per a l'ampliació nord del port, amb una inversió pública i privada de més de mil milions d'euros.

nord

El consell d’administració de l’Autoritat Portuària de València té previst aprovar a l’octubre els plecs per a l’ampliació nord del port, amb una inversió pública i privada de més de mil milions d’euros.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el debat sobre l’estat de la Comunitat, qui ha precisat que aqueixa inversió permetrà obrir un nou espai per a cinc milions de contenidors i evitar la saturació del port, que actualment supera el 70%.

Puig ha anunciat així mateix que, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt, impulsaran una ampliació de Parc Sagunt I de més de 600.000 metres quadrats, amb la finalitat d’atendre la demanda mentre es desenvolupa Parc Sagunt II.

A més, s’impulsarà un pla pilot de polígons industrials digitals a Almussafes, que posteriorment s’estendrà a la resta d’àrees, mentre que l’any que ve hi haurà una nova convocatòria del pla Avalem Joves +, amb l’objectiu d’aconseguir que hi haja 4.500 joves més contractats.

El president ha avançat així mateix el suport de la Generalitat a projectes com el de Zeleros, l’empresa valenciana que investiga el Hyperloop, amb la finalitat que situen en Parc Sagunt les instal·lacions de proves.

Altres anuncis de Puig han sigut que la Comunitat Valenciana optarà a ser la seu europea per a la cooperació en la conca del mediterrani; un pla d’implantació d’empreses en el Districte Digital, on se situaran en els pròxims mesos Indra i Accenture, i una estratègia per a l’economia de la intel·ligència artificial.

El propietari que modere el preu del lloguer tindrà beneficis fiscals

D’altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que impulsarà un pla contra la “bambolla del lloguer” que contempla beneficis fiscals per als propietaris que moderen el preu dels lloguers.

Puig ha constatat que “en zones molt concretes hi ha dificultats econòmiques per a l’accés a l’habitatge de lloguer”, un fet que “s’agreuja en alguns municipis per la demanda d’habitatges per a finalitats turístiques”.

En aquest sentit, ha informat que es manté un diàleg amb el Govern d’Espanya parisques que estudie “com limitar els preus en zones tensionadas”.

A nivell autonòmic, Puig ha informat que activarà un pla que consistirà en la creació d’un índex de preus, no obligatori, que marcarà “el preu raonable d’un habitatge de lloguer en les condicions específiques que present”.

“Els propietaris que lloguen aqueix habitatge acollint-se a l’índex tindran beneficis fiscals amb l’objectiu d’evitar l’augment de preu dels pisos”, ha assenyalat el president.

Aquest pla servirà, a més, per a “donar prioritat a les inspeccions d’habitatges buits amb l’objectiu d’iniciar mesures per a incentivar als grans propietaris a introduir-les en el mercat”.

Publicitat