L’Aquarius pot arribar el diumenge al matí a València

L'Aquarius porta ara a 51 dones, 45 homes i 10 xiquets, mentre que la resta ho fan repartits en el buc Orione de la Marina italiana i en el patruller Dattilo de la Guàrdia Costanera

El vaixell Aquarius de les ONGs SOS Mediterranée i Metges sense Fronteres que amb una nau de la Marina i una altra de la Guàrdia Costanera italiana viatgen amb 630 immigrants, arribarà previsiblement a València el diumenge al matí a causa del mal temps que va obligar al canvi de ruta.

Així ho ha explicat hui a Efe el cooperant de SOS Mediterranée Alessandro Porro que es troba a bord de l’Aquarius i que va explicar que han creuat l’estret de Bonifacio, que separa les illes de Còrsega i Sardenya, i prompte passaran enfront de les costes de l’illa d’Asinara i d’aquesta manera s’allunyaran d’Itàlia.

La decisió de vorejar la costa oriental de Sardenya es va prendre a causa del mal temps, la qual cosa ha retardat algunes hores la seua arribada al port de València, on estava previst que atracaren el dissabte a la nit.

Actualment la situació és més tranquil·la, amb ones d’un metre i vents d’onze nusos.
A més anit es va realitzar una nova parada en el nord de Sardenya, on la Guàrdia Costanera va enviar nous subministraments de menjar i fins i tot jocs per als xiquets.

El dimecres, també es va fer una parada breu davant les costes de Mazzarra del Barro, a l’illa de Sicília (sud) per a un nou proveïment de queviures.

L’Aquarius va iniciar el seu viatge cap al port de València dilluns passat a les 21.00 hora local (20.00 GMT) i navega amb una velocitat d’uns 8 nusos després de passar 48 hores detinguts a causa de la negativa d’Itàlia i de Malta d’autoritzar un port per desembarcar.

L’Aquarius porta ara a 51 dones, 45 homes i 10 xiquets, mentre que la resta ho fan repartits en el buc Orione de la Marina italiana i en el patruller Dattilo de la Guàrdia Costanera.

Un repartiment que es va decidir a causa del llarg viatge que havien d’afrontar després que el Govern d’Espanya oferís el port de València perquè arribaren aquestes 630 persones que porten 6 dies en un vaixell, al que se suma el viatge des de Líbia i, alguns d’ells, porten mesos esperant en els campaments libis.

Tots ells van ser rescatats dissabte passat en sis operacions diferents. EFE

Publicitat