16:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Àrea de Cultura porta la seua programació fins a la comarca dels Serrans

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha visitat les localitats de Tuéjar i la Yesa per atendre la seua petició de reunir-se amb els representants d’alcaldies, regidories i departaments de cultura amb el propòsit de presentar les línies estratègiques de l’Àrea així com els diferents programes culturals d’aquest departament per al present exercici 2017.

Rius ha aprofitat aquesta reunió de treball per traslladar als representants municipals d’aquestes dues localitats de la comarca dels Serrans «l’esforç» efectuat aquest any per l’Àrea de Cultura «per tal de potenciar la programació cultural municipal i dinamitzar la cultura en les comarques valencianes», a més de «donar compte dels programes de subvencions que tenim previst convocar i als quals es poden adherir els municipis que així ho estimen oportú», ha indicat.

El diputat ha incidit en què «la promoció de la cultura als pobles és un dels eixos fonamentals que donen sentit a l’Àrea de Cultura de la Diputació». És per això, ha comunicat als alcaldes de Tuéjar i la Yesa, Francisco Javier Oltra i Miguel Ángel Sanahuja, que la corporació provincial «garanteix la partida pressupostària destinada a la cultura festiva pròpia» per tractar-se, en aquest cas, de municipis amb un cens inferior als 4.000 habitants.

Així mateix, Xavier Rius va traslladar als representants municipals «l’estreta col·laboració establerta entre la corporació provincial i els municipis menuts» a través dels diferents programes que ofereix el Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC). Alhora que també ha incidit «en l’aposta encoratjadora» que s’està realitzat per part de la Diputació de València per potenciar el projecte d’audiovisuals als pobles, iniciat el passat exercici i que contempla una borsa de produccions audiovisuals valencianes a disposició dels municipis interessats, els quals s’acompanyen d’una tertúlia amb representants o membres de l’equip de producció de cadascun dels documentals; així com els programes de promoció musical i les convocatòries de projectes intermunicipals.

Una iniciativa, aquesta última, que busca optimitzar els esforços en la gestió cultural, permetent i facilitant la col·laboració entre municipis i l’aprofitament de les sinergies que es generen, podent optar a aquests programes projectes en els quals participen un mínim de cinc ajuntaments.

Últimas noticias

Contenido relacionado