L’art abstracte d’Ángel Baeza arriba al Centre d’Art l’Estació de Dénia

La pintura i escultura de l'artista alacantí Àngel Baeza s'instal·la al Centre d'Art l'Estació de Dénia durant l'estiu.

La pintura i escultura de l’artista alacantí Àngel Baeza s’instal·la al Centre d’Art l’Estació de Dénia durant l’estiu. A partir de demà divendres i fins el proper 31 d’agost, el públic podrà gaudir de l’exposició d’art abstracte Realitat irreal, un compendi de pintures “carregades de disseny, llum i color” i també algunes escultures, que mostren “una vasta trajectòria que ha acumulat molts premis i que inclou exposicions tant nacionals com internacionals “, segons explica la comissària de l’exposició, Ángela Baeza.

L’artista ha afirmat que en aquesta exposició exhibeix una gran quantitat d’obra “perquè vull que Dénia vegi el meu treball en abundància”. Quaranta obres naturals omplen les sales del Centre d’Art l’Estació; virtualment, a través de les pantalles instal·lades a l’exposició, es mostren a l’espectador altres obres de l’artista i, finalment, al catàleg de la mostra, es reuneixen en fotografies altre mig centenar de les seves creacions.

Àngel Baeza reconeix que ha tingut “millor aprenentatge que en una escola” envoltant-se d’artistes durant molt de temps fins fer-se amo d’un estil propi “que és fruit de molts anys d’insistir fins a donar amb aquesta fórmula”. Defineix la seva pintura com “relaxant, gairebé sense elements, perquè el que pretenc és que el públic se senti a gust en l’exposició i torni a visitar-la una i altra vegada”.

El regidor de Cultura, Rafa Carrió, ha remarcat que l’La pintura i escultura de l’artista alacantí Àngel Baeza s’instal·la al Centre d’Art l’Estació de Dénia durant l’estiu. té l’èxit garantit tant per la qualitat de la proposta com per les dates en què s’ha programat.

Nova edició del programa de rutes guiades “Descobreix els paisatges de Dénia” 

D’altra banda, la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha organitzat una nova edició del programa “Descobreix els paisatges de Dénia”, una oferta per als mesos de juliol i agost que té com a objectiu promoure entre veïns i visitants les eixides a peu per l’entorn natural de Dénia i poblacions veïnes de la comarca.
Del 18 de juliol al 10 d’agost, “Descobreix els paisatges de Dénia” oferta 14 rutes de dificultat baixa, que es realitzaran per la vesprada o per la nit, i recorreran la Via Verda i el paisatge dunar, la costa rocosa de les Rotes, la senda del riu Alberca, arbres monumentals, el paisatge de bosc mediterrani, Jesús Pobre i el Mercat del Riurau, la marjal de Pego-Oliva i el parc de Torrecremada i els horts urbans, entre uns altres.
També es realitzaran visites al Jardí de l’Albarda, amb una actuació musical inclosa, els camins agrícoles de Gata, Jesús Pobre i la Xara, la Cova de l’Aigua i el Racó del Bou, els pobles de muntanya de Vall de Laguar i una observació nocturna d’estrelles.
Casetes mediambientals
A més, des de les casetes d’informació mediambiental ubicades en la Marineta Cassiana i el parc de les Bassetes es realitzaran eixides guiades gratuïtes per a difondre el patrimoni natural.
Des de la caseta de la Marineta Cassiana, tots els divendres de juliol, agost i setembre, a les 19 hores, eixirà una excursió per les Rotes per a descobrir les microreserves de flora, la reserva marina i la Torre del Gerro, amb una durada aproximada de 2 hores i mitja.
En el punt mediambiental de Bassetes, les eixides per al públic tindran lloc els dimarts, també a les 19 hores, i recorreran el sistema dunar, el port i el mirador del far.
Visites amb productors de la Marina
D’altra banda, durant l’estiu continua desenvolupant-se el programa “Descobreix el paisatge” de la mà dels productors agroalimentaris de la Marina Alta encetat el febrer passat i que es prolongarà fins a gener de 2019.
El 14 de juliol hi ha programada una visita al Poble Nou de Benitatxell i a Xàbia, amb els productors de Biomoscatell i d’oli de Xàbia i el 25 d’agost una eixida a Benissa, visitant Uvas Cabrera i Joan de la Casa.
Per a participar en qualsevol d’estes activitats d’estiu és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic amb les dades personals i un telèfon de contacte a l’adreça [email protected].

ValenciàEspañol