30.2 C
Valencia

L’Arxiu Municipal d’Alcoi incorporarà un milió de pàgines digitalitzades de forma gratuïta

Els treballs valorats en més de 150.000 euros els duran a terme gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament d’Alcoi i Family Search International, autors de la major base de dades sobre genealogia mundial.

- Publicitat -AVL

Aquest mes d’agost han començat els treballs de digitalització de bona part de l’Arxiu Municipal d’Alcoi gràcies al conveni subscrit el passat mes de març entre l’Ajuntament d’Alcoi i Family Search International (entitat sense ànim lucratiu radicada a Salt Lake City, Utah, EUA, la finalitat de la qual és la conservació i publicació de documents de valor històric i genealògic).

La declaració d’alarma sanitària va paralitzar l’inici dels treballs, més encara quan els equips tècnics no podien desplaçar-se des de Frankfurt per problemes de logística.

Els registres a digitalitzar tenen un valor històric, perquè, com a mínim, superen els 70 anys d’antiguitat i, per tant, estan emparats per la Llei 16/1985, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol que permet la consulta i difusió pública de la documentació pública de valor històric que supere com a mínim els 50 anys d’antiguitat, així com el que dicta específicament la Llei 3/2005, de 15 de juny, de la Generalitat Valenciana, d’Arxius.

Segons estimacions tècniques del mateix Arxiu Municipal d’Alcoi, es calcula que la documentació a digitalitzar representa un volum aproximat d’unes 899.556 pàgines, la qual cosa suposaria (a preu de mercat) una inversió superior als 150.000 €.

Family Search International assumeix tot aquest cost desplaçant equips humans i tècnics a l’Arxiu Municipal d’Alcoi per a fer aquest treball de digitalització, i es compromet a lliurar còpia de tot el treball realitzat.

Entre la documentació a digitalitzar hi ha Padrons de Veïns, Expedients de Reemplaçaments militars, Cèdules d’empadronament, Registres d’inquilins, Registres de cèdules de veïnatge, Relacions del Registre Civil, Llistes de veïns, Cens electoral i Registres d’inhumacions.

«Es tracta de treballs molt dificultosos i que permetran augmentar significament els documents digitalitzats del nostre arxiu. Una gran part passaran a Bivia, la Biblioteca Virtual d’Alcoi que cada vegada està tenint més èxit i està sent un exemple per a altres municipis. Persones tant del nostre país com de fora d’Espanya han realitzat treballs d’investigació gràcies a Bivia i després han vingut ací a finalitzar-los. Com sempre diem, Smart City és utilitzar la tecnologia per facilitar la vida a la ciutadania i van des de les càmeres que ajuden a localitzar a possibles autors de delictes a per exemple aquests treballs tan importants i que d’haver dut endavant l’ajuntament hagués suposat un gran cost», ha conclòs el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Aquest conveni vol continuar amb el projecte de digitalització iniciat en 2001 i que va concloure dos anys després amb la producció d’un total de 173.000 fotogrames. Aquesta primera fase de captació d’imatges es va limitar als padrons i censos de població d’Alcoi entre 1846 i 1921, amb la finalitat d’extraure dades demogràfiques i/o genealògiques per a treballs de recerca d’ancestres familiars en l’àmbit internacional. Aquests treballs mantenen un impacte mundial, perquè són milions els usuaris que accedeixen a la documentació sobre els seus orígens familiars. D’aquesta manera, es dóna una visibilitat extraordinària als fons documentals de l’Arxiu Municipal d’Alcoi. El portal Family Search (http://familysearch.org) és considerat la base més gran de dades sobre genealogia mundial.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,816FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

València ciudad registra nuevos focos extendidos de coronavirus de hasta 14 y 23 casos

El municipio de València tiene 809 casos activos de coronavirus, sin contar los de hoy

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.
- Advertisement -

: Valencià