19:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’associació Ararat commemora, un any més, l’aniversari del genocidi armeni a Mislata

Com és habitual, se celebren a tot el món els actes en memòria de les víctimes del genocidi armeni. La comunitat armènia denúncia la massacre de civils perpetrada pels turcs otomans entre 1915 i 1923, que va esbiaixar la vida de més d’un milió i mitjà de persones i que, en l’actualitat, ha sigut ja reconeguda per molts governs.

Divendres passat, l’associació armènia de Mislata, Ararat, va dur a terme un acte que recordava el 102 aniversari de la tragèdia i ho van fer amb un acte commemoratiu el fil conductor del qual va ser la música. Amb la col·laboració del Moviment Artístic de Mislata, Ararat va oferir un concert i recital sota el nom “És primavera i ha nevat”. En aquest espectacle musical i literari, van actuar Edgar Abramian, Anna Asoyan, Mykola Dorosh, Gayane Ghazaryan i Alina Sakhnenko. A més, l’escriptora Sandra Martínez va ser l’encarregada de posar veu al recital de poesia.

Una vegada conclòs l’espectacle, l’Associació Armènia va tornar a reunir-se ahir dilluns per a realitzar una ofrena floral en el monument instal·lat en l’Hort de Sendra que simbolitza la germanor de la comunitat armènia amb Mislata.

Durant l’acte, els armenis van tornar a posar l’accent en la necessitat que aquest fet quede reconegut per tots els governs espanyols, tant en l’àmbit local, com a autonòmic i estatal. L’Ajuntament de Mislata ja ho va fer en 2013.

Últimas noticias

Contenido relacionado