viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Associació de Fibromiàlgia d’Almussafes visita una exposició contra la violència masclista

L’Associació de Fibromiàlgia d’Almussafes va participar, dilluns passat dia 13, en l’obertura oficial d’una exposició fotogràfica solidària contra la violència de gènere. L’Hospital Universitari de la Ribera ha organitzat esta mostra, realitzada íntegrament per dotze professionals sanitaris del centre que han volgut prestar la seua imatge per a col·laborar en la causa. La presidenta de l’entitat local, María José Benzal, acompanyada per altres integrants de l’agrupació, va acudir convidada a la cerimònia inaugural, que es va celebrar en les instal·lacions de la Ribera i va comptar amb la presència del seu gerent, Javier Palau.

L’Associació de Fibromiàlgia d’Almussafes, encapçalada per María José Benzal, manté una constant implicació en les iniciatives a favor de la salut, la igualtat i el benestar que es promouen en l’àmbit regional. Dilluns passat dia 13, la presidenta de l’entitat i algunes de les seues integrants van acudir a l’obertura oficial d’una exposició fotogràfica davall el lema “Levanta una mano contra la violencia de género”, promoguda pel centre hospitalari d’Alzira per a visibilitzar esta problemàtica social.

Dotze professionals de diferents àmbits laborals del Departament de Salut de la Ribera protagonitzen la mostra prestant la seua imatge de forma totalment desinteressada. Les obres inclouen consells bàsics i mostres de suport a les víctimes de la violència masclista, escrits en la palma de la mà dels dotze voluntaris. Segons el màxim responsable de la Ribera, “amb esta proposta l’hospital pretén contribuir a l’eradicació d’una xacra social que cada any li costa la vida a moltes dones a Espanya i al nostre voltant”. “Els professionals sanitaris exerceixen un paper fonamental en este sentit, perquè moltes vegades són els primers a detectar els casos de violència de gènere”, va apuntar.

Les imatges, que han sigut realitzades pel fotògraf de premsa José Jordán, romandran exposades al públic en l’Hospital de la Ribera fins a finals de mes. “La invitació a este acte ha sigut un honor per a nosaltres”, va destacar la presidenta de l’Associació de Fibromiàlgia d’Almussafes. “Continuarem contribuint amb la nostra presència i el nostre suport en tots els projectes que, com este, necessiten sensibilitzar a la societat i promoure la solidaritat de les persones”, va manifestar. Al llarg del 2016, els professionals sanitaris de la comarca van arreplegar les dades de més de 7.000 qüestionaris realitzats a dones per a prevenir possibles casos de violència masclista, tres vegades més que en 2015.

Últimas noticias

Contenido relacionado