20:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Associació de Guies Oficials de la CV serà integrada per Turisme en la Comissió contra l’intrusisme

L’Agència Valenciana del Turisme ha proposat a l’Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana que formen part de la Comissió contra l’intrusisme que, des del passat any, treballa intensament per frenar la competència deslleial i l’oferta no reglada. En concret, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha traslladat aquesta petició a les representants d’aquesta entitat “que el seu objectiu és lluitar contra l’intrusisme per garantir la qualitat i la legalitat de l’oferta turística valenciana”.

De fet, cal recordar que ja formen part d’ella entitats com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Unió d’associacions de veïns, HosbecAshoturAvacuFoturAptur, així com institucions com les diputacions o la direcció general de seguretat i resposta a les emergències. En aquest sentit, des de Turisme es busca una resposta coordinada entre les administracions i el sector per aconseguir major eficàcia en les accions que es duen a terme.

Pel que fa a les peticions realitzades per l’Associació de Guies Oficials de la CV, Francesc Colomer ha volgut anunciar que el seu departament prendrà mesures per supervisar de prop l’intrusisme en aquesta activitat. Així, ha subratllat que “l’actual Comissió d’Intrusisme de la Comunitat Valenciana està treballant en un protocol d’actuació per evitar l’activitat dels guies alegals i no oficials”.

Així mateix, el titular de Turisme ha indicat que “volem apostar per un sector qualificat i professional que repercutisca en el desenvolupament d’un turisme de qualitat en la nostra destinació”. Per això, ha recordat també que després de l’estiu l’Agència Valenciana del Turisme té previst dur a terme les proves d’habilitació de Guia de Turisme de la Comunitat Valenciana, així com les d’ampliació d’idiomes per als guies ja habilitats.

En aquest sentit, i després de més de quatre anys sense que es convocaren estes proves d’habilitació, Colomer ha assegurat que “aquesta nova convocatòria pretén incorporar nous Guies de Turisme que puguen oferir una imatge real de la Comunitat Valenciana, que ens ajuden a difondre que som un territori obert, hospitalari, inclusiu, sostenible, amable i acollidor”.

Finalment, i després de la reunió mantinguda amb representants d’aquesta entitat, el secretari autonòmic de Turisme ha destacat “la seua professionalitat i la seua contribució a oferir un model de qualitat al turista que complementa i millora la seua experiència en la nostra Comunitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado