L’Audiència condemna a 3 anys i 3 mesos de presó dos dels acusats de la Manada per gravar la violació grupal

El Tribunal Suprem va condemnar els cinc acusats com a autors d'un delicte continuat de violació a 15 anys de presó.

La Secció Segona de l’Audiència de Navarra ha condemnat a 3 anys i 3 mesos de presó i 5.670 euros de multa, com a autors d’un delicte contra la intimitat, als dos acusats de ‘La Manada’ que van gravar set vídeos i van realitzar dos fotografies de la violació grupal continuada perpetrada per ells i pels altres tres processats el 7 de juliol del 2016 a Pamplona.

En la sentència, que pot ser recorreguda davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, els magistrats han imposat als dos condemnats, A.M.G.E. i A.C.E., les màxima pena de presó sol·licitada per les acusacions –la particular, exercida per la víctima, i les dos populars, exercitades pel Govern de Navarra i l’Ajuntament de Pamplona–, així com la major multa, reclamada en aquest cas per les dos accions populars.

Els jutges han absolt els altres tres encausats del delicte contra la intimitat imputat per la fiscalia i les acusacions en entendre que el delicte es va consumar de manera instantània amb les gravacions i la presa de dos fotografies sense que ells “aportaren res causalment rellevant per a la consumació” del delicte, açò és, “no van aportar cap col·laboració objectiva i causal, eficaçment dirigida la consumació del delicte expressat”.

El juliol passat, el Tribunal Suprem va condemnar els cinc acusats com a autors d’un delicte continuat de violació a 15 anys de presó. A un d’ells, li va imposar 2 anys més per un delicte de robatori amb intimidació. Aleshores, el Suprem va revocar la sentència que havia dictat la Sala civil i Penal del TSJN, que al desembre del 2018 havia confirmat la condemna imposada a l’abril d’eixe any per la Secció Segona de l’Audiència als cinc processats a 9 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual amb prevalença.