L’Audiència de Castelló absol a una dona que va soltar dos ratolins al treball

La mercantil al·legava que l'acusada volia perjudicar-la per no contractar-la després del període de prova.

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha absolt a una dona que estava acusada dels delictes contra la salut pública i danys, per soltar dos ratolins en una empresa càrnia d’Almassora. La Sala confirma així la sentència dictada el juliol de 2018 pel Jutjat penal número 3 de la capital de la Plana, que va determinar que els rosegadors no van ocasionar cap mal a la producció de l’empresa.

Els fets van succeir el 31 de maig de 2015 quan, segons narra la sentència de Penal 3 en el relat de fets provats, la dona va introduir i va deixar dos ratolins solts a l’interior de les instal·lacions de la planta de processament i producció de l’empresa. La càrnia va acusar llavors la treballadora d’un delicte contra la salut pública i un de danys, però la sentència, ara confirmada per l’Audiència, la va absoldre al no considerar provat que “haguera ocasionat cap mal a la producció”. L’empresa va recórrer la resolució i va asseverar que el comportament de la dona estava encaminat a contaminar els productes carnis destinats al consum humà pel fet que la mercantil havia decidit no contractar-la després del període de prova que acabava de finalitzar.

No obstant això l’Audiència Provincial confirma la decisió del Jutjat penal i manté que la introducció de “dos ratolins blancs” en la planta de processament va ser una “circumstància immediatament constatada”, ja que les càmeres de seguretat els van detectar pràcticament a l’instant i “no va donar lloc a la paralització de la producció”. La resolució conclou que l’acció de l’empleada només va generar un risc “lleuger” de contaminació.

CatalanSpanish