L’Audiència de València imposa presó permanent a l’acusat de l’assassinat d’una xiqueta de dos anys

La sentència estableix que va cometre el crim per a causar "un menyscapte psíquic greu" a la mare de la menor perquè volia divorciar-se d'ell.

L’Audiència Provincial de València ha imposat presó permanent revisable a un home que va assassinar a una xiqueta de dos anys, filla de la seua companya sentimental, degollant-la amb un ganivet de cuina. La sentència estableix que l’assassí va incórrer també en un delicte de lesions, perquè va matar a la menor “amb la finalitat de causar un menyscapte psíquic greu i un perjudici irreparable a la seua esposa”, després que aquesta li comunicara la seua intenció de divorciar-se.

La resolució recull el veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular al final del judici, que es va celebrar entre els dies 24 i 28 del passat mes d’octubre. La fallada, que pot ser recorregut davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, condemna també a l’assassí a indemnitzar a la seua dona amb 125.000 euros.

Els fets van ocórrer el 12 de novembre de 2017, en el domicili on convivien la parella i dos compatriotes. En un moment en el qual no hi havia ningú a casa, l’acusat es va dirigir a l’habitació en la qual dormia la xicoteta, que no era filla biològica seua, i la va degollar amb un ganivet de cuina.

Després de perpetrar el crim, amb el qual buscava causar un mal psicològic a la seua dona després que aquesta li manifestara la seua intenció de divorciar-se, l’home es va tirar pel balcó de l’habitatge i va caure sobre un cotxe, al qual va causar diversos danys pels quals també haurà de pagar una indemnització.

CatalanSpanish