L’Audiència de València rebutja la petició de Zaplana d’anul·lar el ‘full de ruta’ del cas Erial

En aquest cas, d'acord a un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, s'investiguen presumptes suborns rebuts per adjudicacions suposadament "falsejades" del Pla Eòlic Valencià i de les ITV per un muntant d'uns onze milions d'euros

L’Audiència Provincial de València ha rebutjat la petició de la defensa de l’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana d’anul·lar com a prova incorporada al ‘cas Erial’ la documentació coneguda com a ‘full de ruta’, amb informació sobre el suposat blanqueig de capitals que s’investiga en aquesta causa.

En aquest cas, d’acord a un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, s’investiguen presumptes suborns rebuts per adjudicacions suposadament “falsejades” del Pla Eòlic Valencià i de les ITV per un muntant d’uns onze milions d’euros.

En concret, l’Audiència ha desestimat el recurs d’apel·lació que va interposar l’advocat de Zaplana, i al qual es van adherir altres investigats en aquest procediment, contra la interlocutòria del 7 de març de 2019 del Jutjat d’Instrucció número 8, que ara queda confirmada, igual que altres resolucions anteriors de 20 de novembre de 2015, 23 de febrer de 2018, 25 de febrer de 2018 i 18 d’abril de 2019, han confirmat fonts jurídiques.

EL ‘IONQUI DELS DINERS’ I L’IMAM
La defensa de Zaplana considerava que va haver-hi una infracció de drets fonamentals perquè la Guàrdia Civil va investigar durant cinc mesos i mig arran de la troballa en un despatx d’advocats de la documentació coneguda com a ‘full de ruta’, sorgida dins de la causa d’Imelsa i del seu exgerent, Marcos Bernavent –l’autodenominat ‘ionqui dels diners’–, sense que el jutge d’aquest últim procés acordara eixa ampliació de les perquisicions.

Els papers haurien acabat en mans de l’exgerent d’Imelsa qui, al seu torn, els hauria rebut d’un imam sirià, que els va trobar en un fals sostre en fer obres en la seua casa. Es tractaria d’esquemes que presumptament arrepleguen moviments il·lícits de diners.

En la seua interlocutòria, l’Audiència rebutja el recurs de l’exministre i excap del Consell ‘popular’ i confirma la resolució del Jutjat d’Instrucció. Així mateix, mana que es notifique al ministeri fiscal i a la resta de parts la decisió, contra la qual no cap recurs.CatalanSpanish