08:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Audiència Nacional rebutja el recurs de Camps

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha rebutjat el recurs de l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps contra el seu processament per l’adjudicació del stand autonòmic en la fira Fitur de 2009 a la trama Gürtel. Tindrà així que anar a juí, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

La Fiscalia Anticorrupció demana per a Camps dos anys i mig de presó per delictes de frau i prevaricació per haver ordenat presumptament l’adjudicació del contracte a l’empresa Orange Market, pertanyent al grup empresarial de Francisco Correa.

En la interlocutòria per la qual va processar Camps, el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va constatar que existeix “un arsenal d’indicis, molt consistents, cadascun d’ells suficientment acreditat, que permet afirmar que l’aleshores president de la Generalitat va participar en l’adreçament del contracte de Fitur 2009 a favor d’Orange Market”.

Per aquest cas també estan processats, entre uns altres, el propi Correa, la seua mà dreta a València, Álvaro Pérez Alonso ‘el Bigotes’, el número dos de la trama corrupta Pablo Crespo.

Per al processament i acusació de l’exdirigent ‘popular’ va ser determinant la declaració que va prestar en seu judicial el que fora màxim dirigent d’Orange Market, Álvaro Pérez Alonso, ja que va donar detalls sobre “les circumstàncies, la forma, el temps i la manera en què tal influència directa es va produir i la participació que Camps va tindre en la mateixa”, en paraules de De la Mata.

Últimas noticias

Contenido relacionado