jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Audiència Nacional sentencia que l’ERO de RTVV és legal

L’Audiència Nacional ha fet públic aquest matí la sentència del juí que es va celebrar l’11 de gener, sobre la comanda de nulitat de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana. La sala social ha argumentat que el tancament va ser l’unica solució a un projecte amb una mala situació econòmica i una plantilla sobredimensionada.

Segons la sentencia l’ERO va ser ajustat a dret. Rebutja a més l’argument de la successió empresarial entre l’antiga RTVV i la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

L’Audiència Nacional considera justificat l’acomiadament col·lectiu i ha descartat la inconstitucionalitat de la llei 4/2013 de la Comunitat Valenciana que va suprimir el servei públic de televisió i va provocar la liquidació de l’empresa.

La Sala social de l’Audiència ha desestimat la demanda d’acomiadament col·lectiu presentada pel sindicat CGT, i la que es van adherir posteriorment els altres cinc sindicats del comitè d’empresa, contra l’ERO que va extingir els contractes de la totalitat de la plantilla de RTVV, formada per més d’1.600 treballadors.

Últimas noticias

Contenido relacionado