21.5 C
Valencia

L’Audiència autoritza que Zaplana siga examinat de nou pels forenses

L'Audiència Provincial de València ha admés la petició de la defensa de l'exministre Eduardo Zaplana perquè els mèdics forenses de l'Institut de Medicina Legal examinen el seu estat de salut.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Audiència Provincial de València ha admés la petició de la defensa de l’exministre Eduardo Zaplana perquè els mèdics forenses de l’Institut de Medicina Legal examinen el seu estat de salut i emeten un nou informe que s’incorpore a la causa i servisca per a avaluar la conveniència de la seua continuïtat a la presó preventiva.

Segons han informat fonts pròximes al expresident de la Generalitat, serà el quart informe metge que es realitze a l’exministre, processat pel Jutjat d’Instrucció número 8 en el conegut com cas Erial.

Des del seu arrest a la fi de maig, la defensa de Zaplana ha presentat quatre recursos -tots ells rebutjats- per a demanar la seua posada en llibertat o l’arrest domiciliari al·legant una “deterioració acusada” de l’estat de salut de l’exministre, que pateix una leucèmia des de 2015, any en què es va sotmetre a un trasplantament de medul·la.

Els seus els advocats han aportat a la seua reclamació l’informe del doctor Guillermo García-Manero, que des de Houston (EUA) fa un seguiment de l’analítica i evolució del pacient, i també els informes forenses realitzats fins ara i en concret l’últim informe mèdic, el remés pel metge que ho tracta a l’Hospital La Fe de València.

- Publicitat -

En el seu recurs argumenten que la seua petició obeeix no solament a raons humanitàries, sinó també legals, citant l’article 508 de la llei d’Enjudiciament Criminal, “que no recull exclusivament suposats de risc vital, sinó també d’empitjorament greu de la salut per raó de la presó, suposats en els quals la llei acorda la procedència de l’arrest domiciliari”.

Les mateixes fonts han apuntat que en el tercer informe metge s’alertava de la “deterioració acusada de l’estat general” del pacient, i assenyalava que “la probabilitat de presentar una infecció greu amb risc vital en els pròxims tres mesos és propera al 100%”.

- Publicitat -

L’informe esmentat, que va ser enviat a la jutge al costat de la sol·licitud de la defensa, ho va elaborar el doctor Guillermo Sanz, cap de Secció d’Hematologia Clínica i de la Unitat de Trasplantament Hematopoètic de la Fe.

El metge que va realitzar el trasplantament de medul·la en el seu moment al expresident especificava que “un retard d’hores en el seu diagnòstic i tractament adequat comprometria seriosament la seua vida” i afegia que, “pel que sembla, les actualitzacions de tractament no s’efectuen de forma immediata a causa de les manques de personal facultatiu del centre”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,565FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià