5:22 pm - Saturday, 30 May 2020

La Unió pensa que “els PGE per a Agricultura s’elaboren amb més pena que glòria i denoten falta d’aposta pel sector”

- Publicidad -Reciplasa

L'únic programa que experimenta un creixement apreciable és el de la prevenció de riscos, fonamentalment per la partida d'assegurances agràries

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Després d’una primera anàlisi del projecte de pressupostos del MAPA per a 2019, LA UNIÓ i la seua organització estatal ‘Unión de Uniones‘ “lamenten l’absència d’una aposta clara pel sector agrari que denoten els pressupostos agraris després del canvi de Govern, amb una pràctica estabilització (+0,71%) de les despeses operatives, que suposarien 7.726 milions d’euros en 2019, enfront dels 7.672 dels pressupostos prorrogats de 2018 per al Departament”.

“La part més voluminosa del pressupost operatiu, que comprén els capítols de transferències corrents, inversions reals i transferències de capital, l’absorbeix el programa de regulació de mercats agraris, amb pràcticament les tres quartes parts d’aquestes despeses, sumant més de 5.783,6 milions d’euros. Li segueix el programa de desenvolupament rural, que consumeix el 16%, amb 1.234,5 milions d’euros. L’organització agrària subratlla que aquests programes es financen en la seua major part a través dels fons FEAGA i FEADER de la Unió Europea”.

“L’únic programa que experimenta un creixement apreciable és el de previsió de riscos en el sector, que experimenta un augment del 14,9% gràcies a l’increment destinat a la partida del Pla d’Assegurances Agràries, que s’eleva fins a quasi 241,3 milions d’euros, 30 milions d’euros més que en 2018. Aquest augment, que valorem positivament, respon parcialment a les necessitats constatades en aquestes últimes campanyes”.

Per a l’organització és “una decepció que no hi haja més apostes clares en el pressupost del Ministeri per escometre millores en la política enfocada al sector”.

“En relació als programes estrictament agraris, es produeixen retallades, lleugeres, de les despeses operatives en ordenació de sectors i millora de la seua competitivitat, que disposaria de 44,7 milions d’euros (-0,43%); en sanitat animal i vegetal, que comptaria amb 35,7 milions d’euros (-0,34%); i en industrialització i millora de la qualitat, amb 25,3 milions d’euros (-1,56%)”.

“Per part seua, la gestió de recursos per al regadiu, experimentaria un augment del 0,54%, amb una dotació de 40,3 milions d’euros de despeses operatives”.

“Els programes que han migrat al Ministeri per a la Transició Ecològica, fonamentalment relacionats amb les polítiques d’aigua i mediambientals, han tingut un comportament divergent. Mentre que els primers sumarien un total de 776,6 milions d’euros de despeses operatives per a 2019, reduint-se en un 1,7%; els segons, amb un muntant conjunt de 65,4 milions d’euros s’incrementarien un 10,1%”.

“Creiem que Planas ha elaborat uns pressupostos d’Agricultura amb més pena que glòria”, destaquen des de l’organització. “Per desgràcia, en els comptes del Ministeri, com en altres qüestions, tampoc s’ha notat el canvi de govern”, afigen, recordant que, a més, aquest departament ha sigut un dels més maltractats per les retallades en aquests passats anys, amb una caiguda del 25% en les seues despeses operatives entre 2009 i 2018.

La Unió i ‘Unión de Uniones‘ entraran en profunditat en els pròxims dies en l’anàlisi de les partides concretes i del grau d’execució d’aquestes, a fi de veure el compliment dels pressupostos i elaborar les seues propostes d’esmenes que presentarà, com ha fet en cada exercici, als grups polítics tant en el Congrés, com en el Senat.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de...

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

Benicàssim intensifica els tractaments contra els mosquits actuant de manera diària

L'Ajuntament reitera la sol·licitud a Conselleria per a la realització de tractament aeri.

L’UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l’activitat científica d’instituts i grups d’investigació

L'UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l'activitat científica d'instituts i grups d'investigació

Tres ferits de 18 en una baralla a Torrefiel (València)

Fins al lloc es van desplaçar dos unitats del SAMU. Els serveis mèdics van atendre tres ferits, tres joves de 18 anys.

L’alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contractar sense diners

Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit d'1,3 milions d'euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià