La Vall d’Uixó imparteix el primer curs per a formar a futurs barquers

La realització de la formació gratuïta puntuarà positivament en les bosses per a cobrir la campanya d'estiu de les Coves de Sant Josep

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó impartirà per primera vegada un curs professional per a formar a futurs barquers de les Coves de Sant Josep, en col·laboració amb Labora (antic Servef) i el Centre de Turisme de Castelló (CdT). L’objectiu és “oferir formació a persones desocupades per a fer la visita turística portant la barca i atenent el visitant com a guia”, ha explicat el conseller delegat d’EmsevallJorge García.

A causa de la singularitat d’esta activitat, que només es realitza a la Vall d’Uixó de pràcticament tot el territori nacional, “ens trobem amb dificultats per a trobar perfils qualificats per a prestar este servei”. Per això s’ha convocat este taller “per a formar a persones que puguen presentar-se a la bossa de barquer que convocarem en els pròxims mesos, de cara a cobrir la campanya d’estiu, quan creix la demanda”.

El curs és gratuït, està dirigit a persones desocupades inscrites en Labora i inclou formació teòrica (20 hores) i pràctica (40 hores). L’inici està previst per a l’1 de febrer i el 28 de gener es realitzaran unes proves prèvies de natació “perquè es necessiten unes condicions específiques per a fer el treball”, tal com ha assenyalat García.

El regidor ha destacat que amb la formació específica “volem professionalitzar el nostre servei turístic, perquè els barquers són la cara humana de les Coves de Sant Josep i de la Vall d’Uixó davant els turistes i han d’estar preparats per a atendre milers de persones cada any, sobretot en la temporada alta”.

Les inscripcions (limitades a 20 places) estan obertes fins al 23 de gener en: http://www.cdt.gva.es/…/secretaria_virt…/administracion.html. A la finalització del curs s’entregarà als participants un certificat vàlid i que puntuarà positivament en les bosses d’Emsevall, per la qual cosa suposa “una eixida professional de present i de futur, en un sector que va a més”.

ValenciàEspañol