El servei d’orientació laboral de la Vall d’Uixó oferirà atenció específica a les persones sordes

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó, dins del seu pla de millora del servei d’orientació laboral i formació, prestarà atenció específica en matèria d’ocupació a les persones sordes. El regidor de l’àrea, Jorge García, ha assenyalat que “una de les demandes que vam detectar és que este col·lectiu no podia accedir a estos programes”.

Per a posar fi a esta situació de desigualtat, l’equip d’orientadors laborals i diversos tècnics de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) han rebut formació específica per a poder atendre les persones sordes. La intèrpret de llengua de signes de la qual disposa l’Ajuntament a través del departament de Serveis Socials els ha preparat “perquè puguen ajudar-los a crear el seu currículum i a millorar les seues habilitats”.

En este sentit, García ha explicat que l’objectiu és que “les persones sordes puguen eixir amb majors garanties al mercat laboral i facilitar la seua inserció i que troben un lloc de treball adaptat a les seues necessitats”. Per a això es prestarà atenció i formació individual i personalitzada i grupal, previsiblement a més de 30 persones d’este col·lectiu.

L’edil ha explicat que la creació d’ocupació “mitjançant la formació i la millora de les habilitats és una de les bases de la regidoria des de 2015”, ja que “les administracions públiques al costat de les empreses privades podem ser el motor de la generació d’ocupació”.

Cal recordar que des de l’inici de la legislatura hi ha 1.400 persones desocupades menys a la Vall d’Uixó i les afiliacions a la Seguretat Social han augmentat en 1.300. “Són les millors xifres des de 2007, però sabem que encara queda molt per fer i seguirem en esta línia per a ajudar les 2.100 persones que encara estan en atur”, ha afirmat.

El servei d’orientació laboral i formació es presta en el centre social les Llimeres amb cita prèvia (que es pot sol·licitar en aquest mateix edifici o en la regidoria, situada en l’avinguda Jaume I). Un equip de professionals atén diàriament “des de titulats universitaris a gent amb baixa qualificació” i s’ofereixen nombrosos cursos i tallers gratuïts al llarg de l’any.

ValenciàEspañol