La Universitat Popular de la Vall d’Uixó obri la seua matricula el 3 de setembre

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó obri dilluns que ve, 3 de setembre, la matrícula de la Universitat Popular 2018-2019, que este curs amplia “a petició dels mateixos alumnes” les activitats esportives, artístiques i artesanals, formatives i d’oci “amb més demanda”, tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente.

Com en les últimes edicions s’han establit diferents dies i horaris d’inscripció per a “evitar cues i aglomeracions” en el centre social Les Llimeres (entrada per la part posterior, per les obres). Així, el 3 i 4 es realitzarà la matrícula de ioga, teatre, internet i informàtic; el 5 i 6 de cuina, mindfulness, taitxí, ioga II, ‘bolillos‘ i guitarra; el 7 i 14 d’artesania, sevillanes, fotografia, chi-kung i cubbá; el 10 i 11 de ceràmica, memòria, patchwork i horticultura domèstica; i el 12 i 13 de cort i confecció, balls de saló, automaquillatge i història local. Del 17 al 21 de setembre hi haurà un període extraordinari.

Com a novetats, este curs hi ha tallers que passen de tres a quatre mesos i alguns monogràfics que es converteixen en trimestrals, com els mindfulness, taitxí i balls de saló. Les classes de ioga s’impartiran en dos quadrimestres (un en la Moleta i un altre en Sant Vicent-Assumpció) i les de fotografia tindran una durada trimestral en el centre social del Toledo.

En este sentit, l’edil ha destacat que enguany “continuem apostant per realitzar la majoria d’activitats en els centres socials dels barris, atenentl que ens han demanat les associacions de veïns”. A més en la Llar Sagrada Família s’impartiran monogràfics d’expressió corporal i salut i oci “per a acostar els tallers als usuaris del centre de majors”.

Des de fa dos anys la programació de la Universitat Popular també inclou les aules de majors, de manera que s’ha unificat tota l’oferta formativa “perquè siguen tallers intergeneracionals”. Els jubilats majors de 60 anys tenen la matrícula gratuïta i també hi ha descomptes per a persones diversitat funcional reconeguda superior al 33%, desocupades o víctimes de violència de gènere.

ValenciàEspañol