L’AVE de Castelló sofreix el tercer retard des de la seua inauguració fa una setmana

La demora es va concentrar especialment en el traçat entre València i Madrid.

330

El tren AVE, Castelló-Madrid de les 6.15 hores d’ahir dimarts, va arribar amb 19 minuts de retard a Atocha, aquesta és la tercera incidència que pateix en una setmana, i que va obligar a RENFE a retornar per segona vegada en tres dies el 50% del bitllet a 296 usuaris de tren.

La demora es va concentrar especialment en el traçat entre València i Madrid.
Des del principi, l’AVE, ja va tenir problemes, ja que va eixir de València amb una dilatació de tres minuts, i per diverses raons durant el trajecte, va fer que el tren arribara amb 18 minuts de retard. RENFE té un marge de 15 minuts per a arribar tard, a partir d’ací, retorna el 50% del bitllet als usuaris.

Cal recordar, que és la tercera incidència que pateix l’AVE des de la seua inauguració el 22 de gener. El primer va ser en el seu viatge inaugural, en el qual el comboi va estar parat a Sagunt, el segon va ser diumenge passat, quan un tren es va quedar sense eixir de l’estació de Castelló i el tercer ahir.

El diputat nacional del PSPV-PSOE per la província de Castelló, Artemi Rallo explica que “perquè l’AVE siga creïble i tinga un efecte veritablement positiu sobre el turisme de la província de Castelló, ha de tenir prestigi. I perquè el siga, ha de complir els horaris”.

Rallo també ha denunciat que “mentre l’AVE València-Madrid compta amb els més moderns vagons, el tren que aquest matí ha cobert el trajecte Castelló-Madrid tenia poc d’estrena, ja que ens han posat un tren de fa 25 anys, de quant la Expo del 92 a Sevilla, amb els seients en mal estat, amb brutícia a la vista i sense vagó silenci.